logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Brongkos daging

Bahan-bahan:
ingrediënten;
500 gr rundvlees
5 sjalotten
1 theel asem
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
4 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
1 rode lombok
3 rode rawits
2 kemirienoten
4 keluwek noten
1 theel trassi
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
2,5 cm laos

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng dit met de sjalotten. Snijd het vlees in stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg het vlees toe en bak dit nog 5 minuten. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes laten stoven totdat het vlees gaar is en de saus is ingedikt.

Add comment

Submit

who is online

We have 34 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44408688