Kailan Masak Daun Kari
gestoofde Chinese broccoli met een kerriesaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr baby kailan / jonge Chinese brocolli
3 teentjes knoflook
1/2 ui
1 steranijs
2 kruidnagels
5 kerrie blad
1/2 theel kerrie poeder
1 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
300 ml water
1 1/2 theel maizena + 1 1/2 theel water
1 eetl olie
water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de ui in dunne plakjes en hak de knoflook fijn. Snijd het curry blad fijn. Verhit in een pan het water samen met 1/2 theel zout en voeg dan de kailan toe en blancheer dit. Laat daarna uitlekken.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook, de ui, de steranijs, de kruidnagels voor 2 minuten. Voeg dan de het curry blad, de kerrie, de peper, het zout, de palmsuiker en het water toe en breng al roerend aan de kook.
Meng dan de maizena oplossing erdoor en kook totdat de saus is ingdikt. Schep de saus over de kailan en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ayam Besengek
- Gang Luang Gung - Gele curry garnalen soep
- Gang Head - paddestoelen soep (2 pp)
- Orak Arik Tomat - gekruide eieren met tomaat uit Sulawesi
- Sambal petis udang jawa - sambal van garnalenpasta
- Pecal Terung - aubergine in gekruide kokosmelk
- Semur Medan Hati Sapi - smoor van lever uit Medan
- Goong Pan Oi - suikerriet garnalen
- Ikan Asem Manis
- Sambal terong - sambal van aubergine
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...