Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Dan Dan mie - 担担面 - pittige Sichuan mie

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Dan Dan mie - 担担面
pittige Sichuan mie

Ingrediënten:
200 gr mie (dunne)
100 gr paksoy, gehakt
1 lente-ui
125 gr gehakt (rund/varken)
2 theel lichte sojasaus
2 theel Shaoxing rijstwijn
2 eetl pinda's
2 cm jahe
1 eetl gehakte Ya Cai / Zha Cai (mosterdkool)
1 rode lombok
2 eetl olie

Ingrediënten saus:
1 1/2 eetl sesam pasta (chinees)
1 1/2 eetl water
3 teentjes knoflook
2 eetl lichte sojasaus
1 eetl zwarte rijstazijn
1/2 theel Sichuan peper, gemalen
2 eetl chiliolie (zie recept)
1/8 theel palmsuiker

Bereiding:
Hak de pinda's fijn. Rasp de jahe. Snijd de lombok fijn. Hak de knoflook fijn. Meng het gehalt met de soajasaus en de rijstwijn en maak het gehalt zoveel mogelijk rul.
Verhit in een pan de olie en bak het gehakt, de jahe, de Ya Cai en de lombok totdat het gehakt rul en gaar is en zet apart.
Meng de sesam pasta met het water en roer totdat het een gladde saus wordt. Meng dan de knoflook, de sojasaus, de azijn, de Sichuam peper, de chiliolie en de palmsuiker erdoor en zet apart.
Verhit in een pan water en kook de mie gaar. Voeg tegen het eind de paksoy toe en kook deze zacht. Giet het water af.
Schep de saus in 2 kommen en schep daarop de mie met de groente. Schep daarop het gehakt en de pinda's en strooi daarover de lente-ui en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 260 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41936479