Dan Dan mie - 担担面
pittige Sichuan mie
Ingrediënten:
200 gr mie (dunne)
100 gr paksoy, gehakt
1 lente-ui
125 gr gehakt (rund/varken)
2 theel lichte sojasaus
2 theel Shaoxing rijstwijn
2 eetl pinda's
2 cm jahe
1 eetl gehakte Ya Cai / Zha Cai (mosterdkool)
1 rode lombok
2 eetl olie
Ingrediënten saus:
1 1/2 eetl sesam pasta (chinees)
1 1/2 eetl water
3 teentjes knoflook
2 eetl lichte sojasaus
1 eetl zwarte rijstazijn
1/2 theel Sichuan peper, gemalen
2 eetl chiliolie (zie recept)
1/8 theel palmsuiker
Bereiding:
Hak de pinda's fijn. Rasp de jahe. Snijd de lombok fijn. Hak de knoflook fijn. Meng het gehalt met de soajasaus en de rijstwijn en maak het gehalt zoveel mogelijk rul.
Verhit in een pan de olie en bak het gehakt, de jahe, de Ya Cai en de lombok totdat het gehakt rul en gaar is en zet apart.
Meng de sesam pasta met het water en roer totdat het een gladde saus wordt. Meng dan de knoflook, de sojasaus, de azijn, de Sichuam peper, de chiliolie en de palmsuiker erdoor en zet apart.
Verhit in een pan water en kook de mie gaar. Voeg tegen het eind de paksoy toe en kook deze zacht. Giet het water af.
Schep de saus in 2 kommen en schep daarop de mie met de groente. Schep daarop het gehakt en de pinda's en strooi daarover de lente-ui en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Babi Taoco - varkensvlees met taoco
- Ikan Paku - droog gebakken vis in een kruidige en pittige saus
- Pepes Udang Lokio - pittige garnalen met bieslook
- Terong Balado Cabai Hijau - gebakken aubergine met groene peper
- Manuk dang - gevulde kip
- Nasi Goreng Mawut - gebakken rijst en mie met groenten
- Gudeg Yogya - Nangka in kokossaus
- Lawa Gamai - tijgergarnalen met zeewier
- Asem Kemamah Atjeh - sambal stokvis
- Ayam Goreng Sasando - gebakken kip met pittige saus uit Timor
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...