Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Dim sum van varkenslees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Dim sum van varkenslees

Ingrediënten:
400 gr varkensgehakt
2 lente-uitjes, fijngesneden
1 eetl lichte sojasaus
1 eetl droge sherry of rijstwijn
50 gr bamboespruiten
2 theel sesamolie
2 eetl kristalsuiker
1 eiwit, licht geklopt
4,5 theel maïzena
24 wontonvelletjes

Bereiding:
In een kom roer het gehakt, de lente-uitjes, de bamboe, de sojasaus, de sherry, de sesamolie, de suiker en het eiwit goed door elkaar. Roer vervolgens de maïzena erdoor.
Leg dan de wontonvelletjes op een werkblad, schep een lepel vulling op elk velletje en bestrijk vervolgens de randen met een beetje water. Knijp daarna de randen van de velletjes stevig vast.
Leg in een stoompan een schone vochtige theedoek en leg hierop de wontons op. Dek de wontons af en stoom ze dan in 5-7 minuten gaar.

Variatie:
Eventueel kan je als vulling garnalen, kip gehakt of krab nemen, of een andere groente zoals geraspte wortel, of een andere smaakmaker, zoals chilipeper of gember.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 435 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40915621