Terong Bajak/Badjak/Baiak
Pittige aubergines met kip
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1 aubergine (paars)
6 terong gelatik (kleine groen/witte aubergines)
250 gr kip
2 sjalotten
3 tentjes knoflook
3 eetl sambal bajak/badjak (zie recept)
½ theel zout
½ theel peper
1 eetl olie
Cara membuat:
bereiding
Snijd de aubergines in stukken en strooi het zout erover. Snijd het vlees in stukjes en de sjalotten en de knoflook fijn. Verhit in een
wok/wadjan de olie en bak de knoflook en de sjalotjes voor 2 minuten. Voeg dan het vlees en de aubergines toe en bak dit 5 minuten. Vervolgens
de sambal en de peper toevoegen en bak het geheel zachtjes gaar.
Laatst gelezen
- Barongko - gestoomde bananencake
- Tumis Jamur Merang Cabe Ijo - gebakken champignons met groene pepers
- Cumi Sumbat Bumbu Pedas - gebakken pittig gekruide inktvis
- Tumis Cumi-Cumi - gebakken inktvis
- Ora-Arih - vlees-groenten omelet
- Kua Pad Mu - thaise nasi goreng
- Urap - groenten met geraspte kokos
- Acar Lombok Rawit - atjar van rawits
- Biefstuksalade 3
- Ayam Bumbu Sateh - Kip in Manadonese satékruiden
Recente reacties

2 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
3 months ago Nasi goreng rendang - gebakken rijst met tonijn
kenur = kencur?
oeps, aangepast en bedankt
oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?

4 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave

4 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink

6 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling

6 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....

1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten
@Rens: in het algemeen voor 4 personen
@Rens: in het algemeen voor 4 personen
meest gelezen
- Rendang - rendang van rundvlees
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
- Nasi Goreng - Gebakken rijst
- Babi ketjap
- Sayur Lodeh 3 - eenvoudige Sajoer lodeh
- Sambal goreng telor - Sambal goreng ei
- Pepesan Ikan Kembung - pepesan van makreel
- Bami goreng - gebakken mie
- Spekkoek - Indische in laagjes gebakken cake
- Sponscake - luchtige cake
Terong Bajak/Badjak/Baiak - Pittige aubergines met kip


- Gegevens
- Copyright:F.M.Wiedenhoff-F.M. Wiedenhoff
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.