Terancam Jawa
hartige groenten met kokos
Bahan-bahan:
ingrediënten:
12 kacang panjang / kouseband
3 takjes kemangi
3 kleine komkommers
100 gr tauge
100 gr kool
25 gr peteh bonen
Haluskan:
bumbu:
150 gr gerapste kokos
4 jeruk purut blaadjes
1/2 theel palmsuiker
1 rode lombok
3 teentjes knoflook
2 cm kencur
1 theel zout
Cara memuat:
bereiding:
Snijd de kouseband in 1 cm lange stukjes, ontpit de komkommers en snijd deze in stukjes en snijd de kool fijn. Halveer de peteh bonen. Meng de groenten goed door elkaar.
Stoom eerst de kokos en wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu zonder de kokos fijn tot een pasta. Meng dan de kokos erdoor. Meng het kokosmengsel met de groenten en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal Ayam Bakar - sambal voor geroosterde kip
- Sambal Goreng Bloemkol - gekruide bloemkool in saus
- Ayam Cabe Kering - pittig gebakken stukjes kip
- Ayam Setan Panggang - pittige geroosterde kip
- Ayam Bumbu Petis
- Garang Jamur - Paddenstoelen in bananenblad
- Sayur Lodeh 2 - Sajoer lodeh
- Ayam Marengeh - dronken stukjes kip
- Ayam Bakar Brebes - geroosterde kip uit Brebes
- Burung Puyuh Panggang - Geroosterde kwartel
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...