Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Lempah - een pittige soep van runderribjes

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Lempah
een pittige soep van runderribjes
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1000 gr runderribbetjes
1 bosje daun kedondong muda (ambarella blad, anders zuring)
10 rawits
4 cm laos, gekneusd
3 eetl, olie
2250 ml water
zout naar smaak

Haluskan:
Boemboe:
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
3 rode lomboks
4 cm kunyit (kurkuma)

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in stukken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees en de laos toe en bak dit nog 6 minuten door. Dan het water toevoegen en het geheel zachtjes 50 minuten laten stoven. Dan het ambarella blad, het zout en de rawits toevoegen en het geheel nog 15 minuten zachtjes koken.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 128 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42083558