zoeken
Recente reacties

19 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

3 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Asam Keung Udeng - garnalen in pittige zurige saus
- Tumis Ayam Jamur Jahe - gebakken kip met paddenstoelen en gember
- Kambing Merica - lamsvlees met groene peper saus
- Tainabu Nilalai-rundvleessoep met ribbetjes
- Bumbu Dasar Merah - Basis bumbu lembaran
- Bacem Udang - gekruide garnalen
- Sambal goreng bawang - pittige gebakken ui
- Semur (Smoor) Daging Betawi - smoor/ stoof van rundvlees
- Ampela Ayam Peteh - kippenmaagjes met petehbonen
- Nasi Uduk
Lempah - een pittige soep van runderribjes


Lempah
een pittige soep van runderribjes
een pittige soep van runderribjes
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1000 gr runderribbetjes
1 bosje daun kedondong muda (ambarella blad, anders zuring)
10 rawits
4 cm laos, gekneusd
3 eetl, olie
2250 ml water
zout naar smaak
Haluskan:
Boemboe:
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
3 rode lomboks
4 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in stukken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees en de laos toe en bak dit nog 6 minuten door. Dan het water toevoegen en het geheel zachtjes 50 minuten laten stoven. Dan het ambarella blad, het zout en de rawits toevoegen en het geheel nog 15 minuten zachtjes koken.
Ingrediënten:
1000 gr runderribbetjes
1 bosje daun kedondong muda (ambarella blad, anders zuring)
10 rawits
4 cm laos, gekneusd
3 eetl, olie
2250 ml water
zout naar smaak
Haluskan:
Boemboe:
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
3 rode lomboks
4 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in stukken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees en de laos toe en bak dit nog 6 minuten door. Dan het water toevoegen en het geheel zachtjes 50 minuten laten stoven. Dan het ambarella blad, het zout en de rawits toevoegen en het geheel nog 15 minuten zachtjes koken.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.