logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Lindung Mekuah
sawa-aal soep
Bahan-bahan:
ingrediënten;
5 sawa-alen
4 groene lomboks
1 eetl. olie
500 ml kippenbouillon (zie recept)
1 eetl. base megenep (zie recept)
zout naar smaak

Taburan;
garnering:
6 sjalotten

Cara Membuat:
Bereiding:
Maak eerst de sawa-alen schoon en snijd deze vervolgens in stukjes. Snijd de sjalotten fijn en de lomboks grof. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten goudbruin en laat deze daarna uitlekken. Verhit in een pan de bouillon en stoof hierin de sawa-alen voor 15 minuten. Voeg dan de overige ingrediënten toe en laat dit nog zachtjes een paar minuten verder sudderen. Bestrooi de soep met de gefruite sjalotten en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 81 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44392245