Terong Balado Ebi
pittig gebakken aubergine met ebi
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 terong unge / ronde paarse aubergine
2 eetl ebi, geweekt
3 sjalotjes
3 teentjes knonflook
2 cm lengkuas/laos
olie
Haluskan:
bumbu:
5 rode lomboks
2 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ebi fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de aubergine in plakken.
Verhit in een pan de olie en bak de aubergine halfgaar en zet apart. Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de ebi, de laos en de bumbu toe en bak dit voor 2 minuten.
Voeg dan de aubegine toe en bak het verder gaar. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal Goreng Daging Manis - pittig gebakken rundvlees
- Opor Ayam Goreng - in kokosmelk gestoofde gebakken kip
- Sayur Labu Siam - sajoer van chayote
- Tumis Semerica/Selada Air Teri - gesauteerde waterkers met ansjovis
- Baronang Bakar - Gebakken ikan baronang
- Rendang - rendang van rundvlees
- Tumis Terong Hijau Pedas - pittige roerbak van aubergine
- Tahu Rujak- tahoe roedjak
- Gulai Taoco Nangka Muda - in kokosmelk gestoofde nangka met taoco
- Cah Topacai - pittig gestoofd met rundvlees
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...