logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Terong bumbu padang
gebakken aubergine uit Padang
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 à 2 terongs (aubergine)
olie om in te bakken
3 sjalotten, fijngesneden
1 teentje knoflook fijngemaakt
2 theel ketoembar
1 theel djinten
2 theel koenjit
3 kemire-noten fijngemaakt
1/2 theel trassie
1 lombok (spaanse peper) fijngesneden
zout

Cara membuat:
bereiding:
De aubergines schillen en dan in de lengte in plakken van 1 cm snijden en met wat zout inwrijven. In de koekepan of een wok/wadjan zoveel olie gieten dat de bodem vet is. De olie heet laten worden en vervolgens de plakken terong aan beide kanten bruin bakken.
De sjalotten, de knoflook, de lombok en de kruiden heel licht fruiten in een wat olie, eventueel in de koekepan, waar de terong dat weer uitgenomen is. Dan wat water bij de kruiden gieten en in het ontstane sausje de aubergineplakken verder gaar stoven.

Add comment

Submit

who is online

We have 61 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44154341