banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rens Nijman 5 days ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 10 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 11 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Icon Write a comment
Terong Ebi Bumbu Balado - gebakken aubergine met ebi in een pittige rode saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Terong Ebi Bumbu Balado
gebakken aubergine met ebi in een pittige rode saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr aubergine
50 gr ebi, geweekt
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
2 jeruk purut blaadjes
1 tomaat
2 theel asamwater
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
150 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
3 rode cabai keriting (krullende cayennepepr)
3 rode lomboks
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aubergine in stukjes. Verhit in een pan de olie en bak de aubergine goudbruin en zet apart. Snijd de tomaat in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu samen met de salam, de laos en de jruk purut voor 5 minuten. Meng dan de ebi erdoor en bak nog voor 2 minuten.
Voeg dan de tomaat toe en bak deze zacht. Dan de aubergine toevoegen en meng alles goed door elkaar.
Vervolgens het water, het asamwater, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook op laag vuur het verder gaar.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 221 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38220881