gebakken aubergine met ebi in een pittige rode saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr aubergine
50 gr ebi, geweekt
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
2 jeruk purut blaadjes
1 tomaat
2 theel asamwater
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
150 ml water
olie
Haluskan:
bumbu:
3 rode cabai keriting (krullende cayennepepr)
3 rode lomboks
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aubergine in stukjes. Verhit in een pan de olie en bak de aubergine goudbruin en zet apart. Snijd de tomaat in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu samen met de salam, de laos en de jruk purut voor 5 minuten. Meng dan de ebi erdoor en bak nog voor 2 minuten.
Voeg dan de tomaat toe en bak deze zacht. Dan de aubergine toevoegen en meng alles goed door elkaar.
Vervolgens het water, het asamwater, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook op laag vuur het verder gaar.