banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Icon Write a comment
Terong Ebi Bumbu Balado - gebakken aubergine met ebi in een pittige rode saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Terong Ebi Bumbu Balado
gebakken aubergine met ebi in een pittige rode saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr aubergine
50 gr ebi, geweekt
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
2 jeruk purut blaadjes
1 tomaat
2 theel asamwater
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
150 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
3 rode cabai keriting (krullende cayennepepr)
3 rode lomboks
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aubergine in stukjes. Verhit in een pan de olie en bak de aubergine goudbruin en zet apart. Snijd de tomaat in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu samen met de salam, de laos en de jruk purut voor 5 minuten. Meng dan de ebi erdoor en bak nog voor 2 minuten.
Voeg dan de tomaat toe en bak deze zacht. Dan de aubergine toevoegen en meng alles goed door elkaar.
Vervolgens het water, het asamwater, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook op laag vuur het verder gaar.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 100 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39933202