gebakken groenten in romige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr kool
100 gr tauge
100 gr wortel
100 gr sperziebonen
2 salam blaadjes
1 tomaat
200 ml kokosmelk
1/2 eetl zout
1 theel plamsuiker
1 eetl asamwater
1 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 rode lomboks
1/4 theel terasi/trasi
Cara membuat:
nereiding:
Snijd de kool fijn, de boontjes in kleine stukjes, de wortel julienne en de tomaat in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam voor 4 minuten. Voeg dan de tomaat toe en bak deze zacht. Dan de kool, de tauge, de boontjes en de wortel toevoegen en bak deze zacht. Dan de kokosmelk, het zout, de palmsuiker en het asamwater toevoegen en kook het geheel verder gaar.