Tumis Sayur Bumbu Terasi
gebakken groenten in romige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr kool
100 gr tauge
100 gr wortel
100 gr sperziebonen
2 salam blaadjes
1 tomaat
200 ml kokosmelk
1/2 eetl zout
1 theel plamsuiker
1 eetl asamwater
1 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 rode lomboks
1/4 theel terasi/trasi
Cara membuat:
nereiding:
Snijd de kool fijn, de boontjes in kleine stukjes, de wortel julienne en de tomaat in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam voor 4 minuten. Voeg dan de tomaat toe en bak deze zacht. Dan de kool, de tauge, de boontjes en de wortel toevoegen en bak deze zacht. Dan de kokosmelk, het zout, de palmsuiker en het asamwater toevoegen en kook het geheel verder gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ukae sufa - Roerbak van papayabloem met cassaveblad
- Bandrek - drankje
- Sayur Terong Gurih - aubergine met tempe in kruidige saus
- Asam Padeh Ikan Patin - gestoofde vis in een pittige saus
- Kangkung Cah Sapi - roerbak van kangkung met rundvlees
- Sayur bersantan - gemengde groenten in kokosmelksaus
- Ayam paniki - een wat hete kip
- Telur Ceplok Tauco - gebakken eieren in saus
- Pa Chorn Sam Rort - Gebakken vis in een pittige saus
- Tumis Daging Bumbu Padang - gestoofd rundvlees in een dikke saus
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...