Gestoofd geroosterd rundvlees
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
500 g runderhaas
1 serehstengel, gekneusd
3 eetl. olie
3 salamblaadjes
5 djeruk purukblaadjes
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout
Haluskan:
boemboe:
7 kemirinootjes
6 sjalotjes,
5 teentjes knoflook
5 rode lomboks
2 theel, ketumbar
1 theel, jintenv 1 theel, gula jawa (palmsuiker)
3 cm kunyit (kurkuma)
2 cm laos
1 theel, asem
1/2 theel, trasi bakar
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakjes en rooster dit op een houtskoolvuurtje kort zodat het vlees dichtschroeid. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie een fruit hierin de boemboe. Voeg dan het vlees, de salam, de djerut purutblaadjes en de sereh toe en bak dit 5 minuten. Voeg dan de kokosmelk toe en stoof het mengsel totdat het vocht is verdampt. Rooster het vlees weer boven een houtskoolvuurtje bruin en serveer.
Ingrediënten:
500 g runderhaas
1 serehstengel, gekneusd
3 eetl. olie
3 salamblaadjes
5 djeruk purukblaadjes
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout
Haluskan:
boemboe:
7 kemirinootjes
6 sjalotjes,
5 teentjes knoflook
5 rode lomboks
2 theel, ketumbar
1 theel, jintenv 1 theel, gula jawa (palmsuiker)
3 cm kunyit (kurkuma)
2 cm laos
1 theel, asem
1/2 theel, trasi bakar
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakjes en rooster dit op een houtskoolvuurtje kort zodat het vlees dichtschroeid. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie een fruit hierin de boemboe. Voeg dan het vlees, de salam, de djerut purutblaadjes en de sereh toe en bak dit 5 minuten. Voeg dan de kokosmelk toe en stoof het mengsel totdat het vocht is verdampt. Rooster het vlees weer boven een houtskoolvuurtje bruin en serveer.