Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Daging besengek - Gestoofd geroosterd rundvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Daging besengek
Gestoofd geroosterd rundvlees
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
500 g runderhaas
1 serehstengel, gekneusd
3 eetl. olie
3 salamblaadjes
5 djeruk purukblaadjes
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout

Haluskan:
boemboe:
7 kemirinootjes
6 sjalotjes,
5 teentjes knoflook
5 rode lomboks
2 theel, ketumbar
1 theel, jintenv 1 theel, gula jawa (palmsuiker)
3 cm kunyit (kurkuma)
2 cm laos
1 theel, asem
1/2 theel, trasi bakar

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakjes en rooster dit op een houtskoolvuurtje kort zodat het vlees dichtschroeid. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie een fruit hierin de boemboe. Voeg dan het vlees, de salam, de djerut purutblaadjes en de sereh toe en bak dit 5 minuten. Voeg dan de kokosmelk toe en stoof het mengsel totdat het vocht is verdampt. Rooster het vlees weer boven een houtskoolvuurtje bruin en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 142 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42248541