logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Uta Saronco Limbi
gebakken gekookte eieren in pittige saus uit Nusa Tenggara

Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 eieren, hardgekookt
250 ml olie
1/4 theel nootmuskaat
1/4 theel jinten
3 kruidnagels
1/2 theel peper
300 ml kokosmelk

Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
4 kemiri noten
2 cm lengkuas/laos
2 cm kunyit
2 cm jahe
1/2 theel terasi/trasi bakar

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingredi:enten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en bak de eieren rondom goudbruin en zet apart.
Verhit in een pan 2 eetl van de gebruikte olie en fruit de bumbu samen met de nootmuskaat, de jinten, de kruidnagels en de peper voor 5 minuten. Voeg dan de kokosmelk toe en breng al roerend aan de kook.
Dan de eieren toevoegen en kook het geheel zachtjes totdat de saus indikt en de olie vrijkomt. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 190 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421459