Uta Saronco Limbi
gebakken gekookte eieren in pittige saus uit Nusa Tenggara
Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 eieren, hardgekookt
250 ml olie
1/4 theel nootmuskaat
1/4 theel jinten
3 kruidnagels
1/2 theel peper
300 ml kokosmelk
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
4 kemiri noten
2 cm lengkuas/laos
2 cm kunyit
2 cm jahe
1/2 theel terasi/trasi bakar
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingredi:enten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en bak de eieren rondom goudbruin en zet apart.
Verhit in een pan 2 eetl van de gebruikte olie en fruit de bumbu samen met de nootmuskaat, de jinten, de kruidnagels en de peper voor 5 minuten. Voeg dan de kokosmelk toe en breng al roerend aan de kook.
Dan de eieren toevoegen en kook het geheel zachtjes totdat de saus indikt en de olie vrijkomt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Gula Jawa siroop - palmsuiker siroop
- Combro - gevulde cassave snacks
- Pata Hamonado - varkensvlees in ananassaus
- Bawal Goreng Kendari - gebakken vis
- Bebotok daging pedas - rundergehakt in koolbladeren
- Cah Kailan Teri Medan - chinese broccili met een ansjovis saus
- Tabia Lalah Manis
- Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
- Soun goreng ayam Jamur - gebakken soun met kip en shiitake
- Semur jengkol pedas kering - gestoofde Jengkol in pittige saus
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...