Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Pepes Ayam Bumbu Bali - in bananenblad gestoomde gekruide kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Pepes Ayam Bumbu Bali
in bananenblad gestoomde gekruide kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr kipfilet/dij
2 rode lomboks, ontpit
2 serai/sereh/citroengras
1 tomaat
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1 eetl asamwater
2 eetl olie
bananenblad

Haluskan:
bumbu:
4 rode lombok, ontpi
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 cm jahe
1/2 theel terasi/trasi bakar

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes. Snijd de lomboks en de serai in schuine ringen. Hak de tomaat fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan het zout, de palmsuiker en het asamwater toe en meng goed. Verwijder de pan van het vuur en meng het vlees erdoor.
Schep het mengsel op bananenblad en leg daarop wat lomboks, serai en tomaat en vouw het dicht als een pakketje en sluit de uiteinden af met biteng.
Stoom de pakketjes over middelhoog vuur voor 40 minuten totdat het gaar is geworden. Rooster de pakketjes daarna boven een houtkoolvuurtje totdat het blad droog en donker is geworden. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 205 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41067014