in bananenblad gestoomde gekruide kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr kipfilet/dij
2 rode lomboks, ontpit
2 serai/sereh/citroengras
1 tomaat
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1 eetl asamwater
2 eetl olie
bananenblad
Haluskan:
bumbu:
4 rode lombok, ontpi
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 cm jahe
1/2 theel terasi/trasi bakar
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes. Snijd de lomboks en de serai in schuine ringen. Hak de tomaat fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan het zout, de palmsuiker en het asamwater toe en meng goed. Verwijder de pan van het vuur en meng het vlees erdoor.
Schep het mengsel op bananenblad en leg daarop wat lomboks, serai en tomaat en vouw het dicht als een pakketje en sluit de uiteinden af met biteng.
Stoom de pakketjes over middelhoog vuur voor 40 minuten totdat het gaar is geworden. Rooster de pakketjes daarna boven een houtkoolvuurtje totdat het blad droog en donker is geworden. Serveer.