banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Icon Write a comment
Pepes Ayam Bumbu Bali - in bananenblad gestoomde gekruide kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Pepes Ayam Bumbu Bali
in bananenblad gestoomde gekruide kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr kipfilet/dij
2 rode lomboks, ontpit
2 serai/sereh/citroengras
1 tomaat
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1 eetl asamwater
2 eetl olie
bananenblad

Haluskan:
bumbu:
4 rode lombok, ontpi
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 cm jahe
1/2 theel terasi/trasi bakar

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes. Snijd de lomboks en de serai in schuine ringen. Hak de tomaat fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan het zout, de palmsuiker en het asamwater toe en meng goed. Verwijder de pan van het vuur en meng het vlees erdoor.
Schep het mengsel op bananenblad en leg daarop wat lomboks, serai en tomaat en vouw het dicht als een pakketje en sluit de uiteinden af met biteng.
Stoom de pakketjes over middelhoog vuur voor 40 minuten totdat het gaar is geworden. Rooster de pakketjes daarna boven een houtkoolvuurtje totdat het blad droog en donker is geworden. Serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 155 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39944840