banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rens Nijman 1 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 11 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
IconWrite a comment
Pepes Ayam Bumbu Bali - in bananenblad gestoomde gekruide kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Pepes Ayam Bumbu Bali
in bananenblad gestoomde gekruide kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr kipfilet/dij
2 rode lomboks, ontpit
2 serai/sereh/citroengras
1 tomaat
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1 eetl asamwater
2 eetl olie
bananenblad

Haluskan:
bumbu:
4 rode lombok, ontpi
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 cm jahe
1/2 theel terasi/trasi bakar

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes. Snijd de lomboks en de serai in schuine ringen. Hak de tomaat fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan het zout, de palmsuiker en het asamwater toe en meng goed. Verwijder de pan van het vuur en meng het vlees erdoor.
Schep het mengsel op bananenblad en leg daarop wat lomboks, serai en tomaat en vouw het dicht als een pakketje en sluit de uiteinden af met biteng.
Stoom de pakketjes over middelhoog vuur voor 40 minuten totdat het gaar is geworden. Rooster de pakketjes daarna boven een houtkoolvuurtje totdat het blad droog en donker is geworden. Serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 99 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38491629