Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Pepes Ayam Bumbu Bali - in bananenblad gestoomde gekruide kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Pepes Ayam Bumbu Bali
in bananenblad gestoomde gekruide kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr kipfilet/dij
2 rode lomboks, ontpit
2 serai/sereh/citroengras
1 tomaat
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1 eetl asamwater
2 eetl olie
bananenblad

Haluskan:
bumbu:
4 rode lombok, ontpi
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 cm jahe
1/2 theel terasi/trasi bakar

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes. Snijd de lomboks en de serai in schuine ringen. Hak de tomaat fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan het zout, de palmsuiker en het asamwater toe en meng goed. Verwijder de pan van het vuur en meng het vlees erdoor.
Schep het mengsel op bananenblad en leg daarop wat lomboks, serai en tomaat en vouw het dicht als een pakketje en sluit de uiteinden af met biteng.
Stoom de pakketjes over middelhoog vuur voor 40 minuten totdat het gaar is geworden. Rooster de pakketjes daarna boven een houtkoolvuurtje totdat het blad droog en donker is geworden. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 154 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41930609