zoeken
Recente reacties

8 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Kenus Pelalah - Inktvis met pittige kokosmelksaus
- Soto Ayam Gurih - hartige kippensoep
- Tumis Bayam Ebi Terasi - gestoofde gekruide spinazie
- Sambal Goreng Betawi - gebakken stukjes vlees in een zoetzure saus
- Ayam Besengek
- Ikan goreng 2
- Ayam Masak Kunyit - roerbak van gele kip
- Cakalang pedas - pittige tonijn
- Sate Kambing Tegal - lamsvlees sate uit Tegal met een sambal kecap saus
- Ayam Pangang Menada - pikant gekruide kip
Asem Kemamah Atjeh - sambal stokvis


Asem Kemamah Atjeh
sambal stokvis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr stokvis
3 theel asem
4 eetl water
125 ml santen asli (dikke kokosmelk)
zout naar smaak
3 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
5 rode lomboks
5 teentjes knoflook
6 sjalotten
1 eetl palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingredi=EBnten voor de boemboe fijn tot een pasta. Wrijf of maal de stokvis fijn. Meng de asem met het water.Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de stokvis toe en baks dit 2 minuten. Dan het asemwater, het zout en de santen toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat vrijwel al het vocht is verdampt.
sambal stokvis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr stokvis
3 theel asem
4 eetl water
125 ml santen asli (dikke kokosmelk)
zout naar smaak
3 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
5 rode lomboks
5 teentjes knoflook
6 sjalotten
1 eetl palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingredi=EBnten voor de boemboe fijn tot een pasta. Wrijf of maal de stokvis fijn. Meng de asem met het water.Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de stokvis toe en baks dit 2 minuten. Dan het asemwater, het zout en de santen toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat vrijwel al het vocht is verdampt.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.