Asem Kemamah Atjeh
sambal stokvis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr stokvis
3 theel asem
4 eetl water
125 ml santen asli (dikke kokosmelk)
zout naar smaak
3 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
5 rode lomboks
5 teentjes knoflook
6 sjalotten
1 eetl palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingredi=EBnten voor de boemboe fijn tot een pasta. Wrijf of maal de stokvis fijn. Meng de asem met het water.Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de stokvis toe en baks dit 2 minuten. Dan het asemwater, het zout en de santen toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat vrijwel al het vocht is verdampt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ayam Taoco - gekruide drumsticks
- Khao Phat Prik - pittig gebakken rijst met vlees en garnalen
- Birmakip
- Ayam Fungkai - gestoofde kip met suikerriet uit Kalimantan
- Pepes Ayam - in bananenblad gestoomde gekruide kip
- Nyuk Nyan Ayam - eenvoudig gebakken kipgehakt balletjes
- Nasi Goreng Jogja Opor - gebakken gekruide rijst uit Jogjakarta
- Bak Pao - gestoomde gevulde broodjes
- Sambal Kecap Manis - sambal met kecap
- Ayam Bumbu Rujak 2
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...