Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Pepes Ayam - in bananenblad gestoomde gekruide kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Pepes Ayam
in bananenblad gestoomde gekruide kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 drumsticks
6 jeruk purut blaadjes
1 serehstengel
8 kemangi blaadjes
4 rode lomboks
1 limoen (sap)
bananenblad
biteng

Haluskan:
boemboe:
1/2 rode ui
5 teentjes knoflook
4 rode rawits
3 kemiri noten
3 cm laos
4 cm jahe
1 theel zout
1 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Halveer de sereh en snijd de lomboks in dunne reepjes. Wrijf de kip in met het limoensap en laat dit 20 minuten intrekken. Wrijf de kip in met de boemboe en verdeel de kip over 2 stukken bananenblad. Leg op ieder deel 3 blaadjes jeruk purut, 1/2 serehstengel, 4 blaadjes kemangi en 2 rode lomboks. Vouw het bananenblad dicht en zet de uiteinden vast met biteng. Stoom vervolgens de kip in 45 minuten gaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 158 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41932702