Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Pepes Ayam - in bananenblad gestoomde gekruide kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Pepes Ayam
in bananenblad gestoomde gekruide kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 drumsticks
6 jeruk purut blaadjes
1 serehstengel
8 kemangi blaadjes
4 rode lomboks
1 limoen (sap)
bananenblad
biteng

Haluskan:
boemboe:
1/2 rode ui
5 teentjes knoflook
4 rode rawits
3 kemiri noten
3 cm laos
4 cm jahe
1 theel zout
1 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Halveer de sereh en snijd de lomboks in dunne reepjes. Wrijf de kip in met het limoensap en laat dit 20 minuten intrekken. Wrijf de kip in met de boemboe en verdeel de kip over 2 stukken bananenblad. Leg op ieder deel 3 blaadjes jeruk purut, 1/2 serehstengel, 4 blaadjes kemangi en 2 rode lomboks. Vouw het bananenblad dicht en zet de uiteinden vast met biteng. Stoom vervolgens de kip in 45 minuten gaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 280 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41036985