gebakken tahoe/tofu met een vlees-taugévulling
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr. rundvlees,
1 blok tahu/tofu
3 teentjes knoflook,
200 gram taugé
3 ontpitte lomboks
1 theel. trassie petis
2 eieren
peper en zout naar smaak,
1 ei,
3 sjalotten,
200 ml water
Cara membuat:
bereiding:
Verhit en water in een pan en voeg daar het vlees aan toe. kook het vlees gaar en snijd het daarna in zeer kleine stukjes. Maak de tauge schoon. Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de petis, de lomboks en de peper en zout fijn tot een boemboe. Meng door de boemboe het vlees en de taugé. Snijd de tahu in 4 stukken en hol elk stuk uit. Vul de holte met het vlees en het taugémengsel. klop de eieren los en wentel de tahustukjes erdoor heen. Bak daarna de tahu in olie gaar en bruin.
ingrediënten:
200 gr. rundvlees,
1 blok tahu/tofu
3 teentjes knoflook,
200 gram taugé
3 ontpitte lomboks
1 theel. trassie petis
2 eieren
peper en zout naar smaak,
1 ei,
3 sjalotten,
200 ml water
Cara membuat:
bereiding:
Verhit en water in een pan en voeg daar het vlees aan toe. kook het vlees gaar en snijd het daarna in zeer kleine stukjes. Maak de tauge schoon. Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de petis, de lomboks en de peper en zout fijn tot een boemboe. Meng door de boemboe het vlees en de taugé. Snijd de tahu in 4 stukken en hol elk stuk uit. Vul de holte met het vlees en het taugémengsel. klop de eieren los en wentel de tahustukjes erdoor heen. Bak daarna de tahu in olie gaar en bruin.