Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Sayur Godog Ebi Pedas - gestoofde groenten in kruidige pittige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sayur Godog Ebi Pedas
gestoofde groenten in kruidige pittige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr aardappelen
150 gr bloemkool
50 gr peultjes
150 gr rundvlees (borstlap)
2 salam blaadjes
2 cm laos
4 eetl ebi, geroosterd en gemalen
1 eetl zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel peper
1750 ml kokosmelk
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
13 rode lomboks
3 kemiri noten

Cara membuat:
Snijd de aardappelen in blokjes van 2 cm, de bloemkool in kleine roosjes en het vlees in kleine stukjes. Rasp de laos. Blancheer eerst de sjalotjes, de knoflook en de lomboks. Daarna wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de laos en de salam voor 4 minuten. Voeg dan de ebi toe en meng goed.
Vervolgens het vlees toevoegen en bak dit totdat het van kleur verandert. Dan de aardappelen, de bloemkool en de peultjes toevoegen en meng. Voeg dan het zout, de palmsuiker, de peper en de kokosmelk toe en kook het geheel zachtjes gaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 106 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42251800