Sayur Godog Betawi
in kokosmelk gestoofde groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 labu siam / chayote
150 gr kouseband
150 gr wortel
1/4 kool
250 gr garnalen
2000 ml kokosmelk
1 tomaat
2 rode lomboks
3 cm laos
1 eetl zout
2 eetl palmsuiker
4 jeruk purut blaadjes
4 salam blaadjes
2 sereh stengels
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
8 rode lomboks
7 sjalotjes
6 teentjes knoflook
3 cm jahe
3 cm kunyit
1 eetl ebi, geweekt en geroosterd
1 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kouseband in stukjes, de wortel, de chayote en de kool julliene. Snijd de tomaat in stukjes en de lomboks in reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de sereh, de salam, de jeruk purut, de laos, de lomboks en de tomaat voor 5 minuten. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook en voeg het zout en de palmsuiker toe. Voeg dan de kouseband, de wortel, de kool en de chayote toe en laat dit 15 minuten zachtjes sudderen. Voeg de garnalen toe en laat het zachtjes sudderen totdat de garnalen gaar zijn (2-3 minuten)