Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Sayur Godog Betawi - in kokosmelk gestoofde groenten

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sayur Godog Betawi 
in kokosmelk gestoofde groenten

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 labu siam / chayote
150 gr kouseband
150 gr wortel
1/4 kool
250 gr garnalen
2000 ml kokosmelk
1 tomaat
2 rode lomboks
3 cm laos
1 eetl zout
2 eetl palmsuiker
4 jeruk purut blaadjes
4 salam blaadjes
2 sereh stengels
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
8 rode lomboks
7 sjalotjes
6 teentjes knoflook
3 cm jahe
3 cm kunyit
1 eetl ebi, geweekt en geroosterd
1 theel ketumbar
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kouseband in stukjes, de wortel, de chayote en de kool julliene. Snijd de tomaat in stukjes en de lomboks in reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de sereh, de salam, de jeruk purut, de laos, de lomboks en de tomaat voor 5 minuten. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook en voeg het zout en de palmsuiker toe. Voeg dan de kouseband, de wortel, de kool en de chayote toe en laat dit 15 minuten zachtjes sudderen. Voeg de garnalen toe en laat het zachtjes sudderen totdat de garnalen gaar zijn (2-3 minuten)
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 124 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42251723