banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 5 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Sayur Godog Betawi - in kokosmelk gestoofde groenten

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Sayur Godog Betawi 
in kokosmelk gestoofde groenten

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 labu siam / chayote
150 gr kouseband
150 gr wortel
1/4 kool
250 gr garnalen
2000 ml kokosmelk
1 tomaat
2 rode lomboks
3 cm laos
1 eetl zout
2 eetl palmsuiker
4 jeruk purut blaadjes
4 salam blaadjes
2 sereh stengels
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
8 rode lomboks
7 sjalotjes
6 teentjes knoflook
3 cm jahe
3 cm kunyit
1 eetl ebi, geweekt en geroosterd
1 theel ketumbar
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kouseband in stukjes, de wortel, de chayote en de kool julliene. Snijd de tomaat in stukjes en de lomboks in reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de sereh, de salam, de jeruk purut, de laos, de lomboks en de tomaat voor 5 minuten. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook en voeg het zout en de palmsuiker toe. Voeg dan de kouseband, de wortel, de kool en de chayote toe en laat dit 15 minuten zachtjes sudderen. Voeg de garnalen toe en laat het zachtjes sudderen totdat de garnalen gaar zijn (2-3 minuten)
 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 98 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39054101