logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sayur Godog Betawi (Sunda)
gestoofde groenten in een kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 labu siam / chayote
1 bosje kousenband
2 aardappelen
200 gr rundvlees (borstlap)
3 salam blad
5 cm lengkuas/laos
300 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
500 ml water
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 rode lomboks
3 kemiri noten
1 theel terasi/trasi
2 theel palmsuiker
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de chayote in klein blokjes. Snijd de kousenband in kleine stukjes. snijd de aardappelen in kleine blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met het vlees en kook dit gaar. Schep het vlees uit de pan en snijd het in kleine stukjes. Voeg het dan weer toe aan de bouillon.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam en de lengkuas voor 5 minuten en voeg het toe aan de bouillon en breng het aan de kook.
Dan de chayote, de kousenband, de aardappelen en de kokosmelk toevoegen en kook het geheel gaar. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 55 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397818