Sayur Godog Betawi (Sunda)
gestoofde groenten in een kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 labu siam / chayote
1 bosje kousenband
2 aardappelen
200 gr rundvlees (borstlap)
3 salam blad
5 cm lengkuas/laos
300 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
500 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 rode lomboks
3 kemiri noten
1 theel terasi/trasi
2 theel palmsuiker
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de chayote in klein blokjes. Snijd de kousenband in kleine stukjes. snijd de aardappelen in kleine blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met het vlees en kook dit gaar. Schep het vlees uit de pan en snijd het in kleine stukjes. Voeg het dan weer toe aan de bouillon.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam en de lengkuas voor 5 minuten en voeg het toe aan de bouillon en breng het aan de kook.
Dan de chayote, de kousenband, de aardappelen en de kokosmelk toevoegen en kook het geheel gaar. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Num Prik Aong - pittige dikke vlees/tomaten salsa
- Bebotok Daging 2
- Be Sampi Mesitsit - gedroogd kruidig rundvlees
- Bakso balletjes
- Soto Pekalongan - pittige rundvlees soep uit Pekalongan
- Gaeng Moo Tepo - gekruid varkensvlees met waterspinazie
- Angeun Lada - Rundvlees met bamboe in een kruidige saus
- Mangut Bebek - kruidig gestoofde eend
- Ayam Goreng Kuning - geel gebakken kip
- Ikan Mentega - baarsfilet met ketjap-botersaus
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...