Jangjorim
in sojasaus gestoofd vlees
Ingrediënten:
700 gr rundvlees
2 sjalotjes
2 lente-ui, witte deel
200 gr Koreaanse radijs, anders daikon
9 teentjes knoflook
5 cm jahe
1/2 theel peperkorrels
7 eetl sojasaus
3 eetl palmsuiker
3 eetl rijstwijn/mirin
1750 ml water
Bereiding:
Snijd het vlees in rechthoeken van 5cm. Snijd de radijs in stukken. Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn. Rasp de jahe.
Verhit in een pan het water samen met de sjalotjes, de radijs, de lente-ui, de knoflook, de jahe en de peperkorrels en breng aan de kook voor 5 minuten.
voeg dan het vlees toe en breng aan de kook. Schep het schuim eraf en kook op laag vuur en afgesloten voor 30 minuten.
Schep het vlees uit de pan en zet apart. Zeef de bouillon en bewaar 600ml. Verhit in een pan de bewaarde bouillon samn met het vlees, de sojasaus, de palmsuiker en de rijstwijn en breng aan de kook. Dan afgesloten en op middelhoog vuur het vlees voor 30 minuten verder stoven. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Kerak Telor - Betawi - gebakken gevulde omelet met kleefrijst
- Ayam Goreng Lengkuas - droog gestoofde gebakken gekruide kip
- Kare Ayam - Curry van kip
- Goru Belanga - smoor van rundvlees uit de Molukken
- Gudeg nangka - nangka met kip
- Singkong Goreng - gebakken cassave
- Pla Lat - gebakken vis met saus
- Be Siap Mesitsit - reepjes kip in saus
- Phat Thai - Thaise roergebakken mihoen
- Ayam Ingkung 2 - Mild gekruide kip
Recente Reacties
Sambal Miso
5 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
6 days agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
1 month agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...