Recente reacties

Ilona Van den akker 19 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Write a comment
Jangjorim - in sojasaus gestoofd vlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Jangjorim
in sojasaus gestoofd vlees

Ingrediënten:
700 gr rundvlees
2 sjalotjes
2 lente-ui, witte deel
200 gr Koreaanse radijs, anders daikon
9 teentjes knoflook
5 cm jahe
1/2 theel peperkorrels
7 eetl sojasaus
3 eetl palmsuiker
3 eetl rijstwijn/mirin
1750 ml water

Bereiding:
Snijd het vlees in rechthoeken van 5cm. Snijd de radijs in stukken. Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn. Rasp de jahe.
Verhit in een pan het water samen met de sjalotjes, de radijs, de lente-ui, de knoflook, de jahe en de peperkorrels en breng aan de kook voor 5 minuten.
voeg dan het vlees toe en breng aan de kook. Schep het schuim eraf en kook op laag vuur en afgesloten voor 30 minuten.
Schep het vlees uit de pan en zet apart. Zeef de bouillon en bewaar 600ml. Verhit in een pan de bewaarde bouillon samn met het vlees, de sojasaus, de palmsuiker en de rijstwijn en breng aan de kook. Dan afgesloten en op middelhoog vuur het vlees voor 30 minuten verder stoven. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 55 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42275598