banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Henk 9 days ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 20 days ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 26 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 27 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 27 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
Icon Write a comment Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Iga Kambing Masak Gulai
kruidig gestoofde lamskoteletten

Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr lamskoteletten/ribben
2 cm jahe
2 salam blad
1000 ml water
2 kunyit blad
5 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras
3 kruidnagels
350 ml dikke kokosmelk (kental, van 1 kokosnoot)
1250 ml dunne kokosmelk (encer)
1 theel zout
2 theel asamwater
2 eetl olie
2 eetl bawang goreng

Haluskan:
bumbu:
11 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks
4 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
5 kemiri noten, geroosterd
2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1/4 theel karwijzaad
2 cm jahe
2 cm kunyit
2 cm lengkuas/laos

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met de salam, de jahe en het vlees en kook dit half gaar. Giet daarna af en zet apart.
Wrijf of maal de ingrdiënten voor de bumbu fijn tot en pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut, de serai, de kruidnagels en het kunyitblad voor 7 minuten. Voeg dan het vlees toe en meng goed.
Voeg dan de dunne kokosmelk, het zout en het asamwater toe en kook totdat het vlees gaar is geworden. Dan de dikke kokosmelk toevoegen en breng op laag vuur aan de kook.
Strooi de bawang goreng er over en serveer.

Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 55 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36465726