Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Iga Kambing Masak Gulai - kruidig gestoofde lamskoteletten

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Iga Kambing Masak Gulai
kruidig gestoofde lamskoteletten

Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr lamskoteletten/ribben
2 cm jahe
2 salam blad
1000 ml water
2 kunyit blad
5 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras
3 kruidnagels
350 ml dikke kokosmelk (kental, van 1 kokosnoot)
1250 ml dunne kokosmelk (encer)
1 theel zout
2 theel asamwater
2 eetl olie
2 eetl bawang goreng

Haluskan:
bumbu:
11 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks
4 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
5 kemiri noten, geroosterd
2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1/4 theel karwijzaad
2 cm jahe
2 cm kunyit
2 cm lengkuas/laos

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met de salam, de jahe en het vlees en kook dit half gaar. Giet daarna af en zet apart.
Wrijf of maal de ingrdiënten voor de bumbu fijn tot en pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut, de serai, de kruidnagels en het kunyitblad voor 7 minuten. Voeg dan het vlees toe en meng goed.
Voeg dan de dunne kokosmelk, het zout en het asamwater toe en kook totdat het vlees gaar is geworden. Dan de dikke kokosmelk toevoegen en breng op laag vuur aan de kook.
Strooi de bawang goreng er over en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 216 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41906569