Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Iga Kambing Masak Gulai - kruidig gestoofde lamskoteletten

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Iga Kambing Masak Gulai
kruidig gestoofde lamskoteletten

Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr lamskoteletten/ribben
2 cm jahe
2 salam blad
1000 ml water
2 kunyit blad
5 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras
3 kruidnagels
350 ml dikke kokosmelk (kental, van 1 kokosnoot)
1250 ml dunne kokosmelk (encer)
1 theel zout
2 theel asamwater
2 eetl olie
2 eetl bawang goreng

Haluskan:
bumbu:
11 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks
4 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
5 kemiri noten, geroosterd
2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1/4 theel karwijzaad
2 cm jahe
2 cm kunyit
2 cm lengkuas/laos

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met de salam, de jahe en het vlees en kook dit half gaar. Giet daarna af en zet apart.
Wrijf of maal de ingrdiënten voor de bumbu fijn tot en pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut, de serai, de kruidnagels en het kunyitblad voor 7 minuten. Voeg dan het vlees toe en meng goed.
Voeg dan de dunne kokosmelk, het zout en het asamwater toe en kook totdat het vlees gaar is geworden. Dan de dikke kokosmelk toevoegen en breng op laag vuur aan de kook.
Strooi de bawang goreng er over en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 91 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41024490