Recente Reacties

Iga Kambing Masak Gulai
kruidig gestoofde lamskoteletten

Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr lamskoteletten/ribben
2 cm jahe
2 salam blad
1000 ml water
2 kunyit blad
5 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras
3 kruidnagels
350 ml dikke kokosmelk (kental, van 1 kokosnoot)
1250 ml dunne kokosmelk (encer)
1 theel zout
2 theel asamwater
2 eetl olie
2 eetl bawang goreng

Haluskan:
bumbu:
11 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks
4 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
5 kemiri noten, geroosterd
2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1/4 theel karwijzaad
2 cm jahe
2 cm kunyit
2 cm lengkuas/laos

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met de salam, de jahe en het vlees en kook dit half gaar. Giet daarna af en zet apart.
Wrijf of maal de ingrdiënten voor de bumbu fijn tot en pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut, de serai, de kruidnagels en het kunyitblad voor 7 minuten. Voeg dan het vlees toe en meng goed.
Voeg dan de dunne kokosmelk, het zout en het asamwater toe en kook totdat het vlees gaar is geworden. Dan de dikke kokosmelk toevoegen en breng op laag vuur aan de kook.
Strooi de bawang goreng er over en serveer.

Plaats reactie

Verstuur

who is online

We hebben 67 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Artikelen bekeken hits 42584063