banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Iga Kambing Masak Gulai - kruidig gestoofde lamskoteletten

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Iga Kambing Masak Gulai
kruidig gestoofde lamskoteletten

Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr lamskoteletten/ribben
2 cm jahe
2 salam blad
1000 ml water
2 kunyit blad
5 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras
3 kruidnagels
350 ml dikke kokosmelk (kental, van 1 kokosnoot)
1250 ml dunne kokosmelk (encer)
1 theel zout
2 theel asamwater
2 eetl olie
2 eetl bawang goreng

Haluskan:
bumbu:
11 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks
4 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
5 kemiri noten, geroosterd
2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1/4 theel karwijzaad
2 cm jahe
2 cm kunyit
2 cm lengkuas/laos

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met de salam, de jahe en het vlees en kook dit half gaar. Giet daarna af en zet apart.
Wrijf of maal de ingrdiënten voor de bumbu fijn tot en pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut, de serai, de kruidnagels en het kunyitblad voor 7 minuten. Voeg dan het vlees toe en meng goed.
Voeg dan de dunne kokosmelk, het zout en het asamwater toe en kook totdat het vlees gaar is geworden. Dan de dikke kokosmelk toevoegen en breng op laag vuur aan de kook.
Strooi de bawang goreng er over en serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 348 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40585405