1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

recente reacties

susanne
moet daar niet iets van nats bij
Pancong - kokoscake in Joomla Article
Chantal
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet s...
Sophie
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat ...
Nachita Wolff Schoemaker
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Da...
Mevr. J.A. Kalff
Verkoopt u ook melkvis, zo niet waar kan ik het kopen?

@ bijvoorbeeld bij schmidtzeevis maar kan ...

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam Panggang Bumbu Besengek
geroosterde kip met saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1200 gr)
7 sjalotten
2 witte uien
1 rode lombok
1 serehstengel, gekneusd
150 ml kokosmelk
2 eetl olie
1 theel asem

Haluskan:

boemboe:
4 kemirinoten
1/3 theel ketumbar
6 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
1 theel palmsuiker (gula jawa)
zout naar smaak
1/2 theel trassi

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip doormidden. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de kokosmelk, de sereh en de kip toe en laat dit 45 minuten zachtjes sudderen.
Haal de kip uit de saus en rooster deze boven een houtkoolvuurtje nog voor 15 minuten. Meng de asem door de saus en serveer deze met de geroosterde kip.

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 250 Character restriction
Your text should be in between 10-250 characters
  • No comments found

who is online

We hebben 139 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35399910