zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Sayur Campur
- Lelawar Anak Domba - gekruid en gestoofd lamsvlees
- Sambal Bawang Putih - Knoflook sambal
- Paad Prig Gung Thua - sambal met gebakken boontjes
- Jamur Tiram Goreng Gurih - gebakken gekruide en gecoate oesterzwammen
- Ikan Bali
- Ayam Sumba - kip uit Sumba
- Jongkong Surabaya - gestoomde rijst cake
- Ayam Ingkung - geroosterde/gebakken gestoofde kip
- Paad Paag Naam Mun Hoy - broccoli in oestersaus
Sup kerang - mosselsoep (oost Java)


Sup kerang
mosselsoep (oost Java)
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr mosselen
1000 ml water
2 theel zout
2 theel palmsuiker
1/2 theel peper
1 prei
Haluskan:
bumbu:
2 teentjes knoflook
2 sjalotjes
1,5 cm temu kunci (vingerwortel)
Cara membuat:
bereiding:
Blancheer de mosselen apart gaar en laat deze uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de prei in dunne plakjes.
Verhit in een pan het water samen met de bumbu en kook dit voor 3 minuten. Voeg dan de mosselen, het zout, de palmsuiker en de peper toe en kook het geheel gaar. Dan de prei toevoegen en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.