Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Sup kerang - mosselsoep (oost Java)

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sup kerang
mosselsoep (oost Java)

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr mosselen
1000 ml water
2 theel zout
2 theel palmsuiker
1/2 theel peper
1 prei
 
Haluskan:
bumbu:
2 teentjes knoflook
2 sjalotjes
1,5 cm temu kunci (vingerwortel)
 
Cara membuat:
bereiding:
Blancheer de mosselen apart gaar en laat deze uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de prei in dunne plakjes.
Verhit in een pan het water samen met de bumbu en kook dit voor 3 minuten. Voeg dan de mosselen, het zout, de palmsuiker en de peper toe en kook het geheel gaar. Dan de prei toevoegen en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 122 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41930609