zoeken
Recente reacties

19 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

3 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Asam Keung Udeng - garnalen in pittige zurige saus
- Tumis Ayam Jamur Jahe - gebakken kip met paddenstoelen en gember
- Kambing Merica - lamsvlees met groene peper saus
- Tainabu Nilalai-rundvleessoep met ribbetjes
- Bumbu Dasar Merah - Basis bumbu lembaran
- Bacem Udang - gekruide garnalen
- Sambal goreng bawang - pittige gebakken ui
- Semur (Smoor) Daging Betawi - smoor/ stoof van rundvlees
- Ampela Ayam Peteh - kippenmaagjes met petehbonen
- Nasi Uduk
Sup Kentang


Sup Kentang
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 schenkel,
1/2 theel. nootmuskaat,
1000 ml. water,
1 bouillontablet,
1/4 pak laksa,
1 theel. aromat,
6 stengels selderij,
1 theel. vetsin,
3 sjalotten,
4 aardappelen.
1 mespunt peper
Cara membuat:
bereiding:
Schil de aardappelen en snijd deze in stukken. Snipper de sjalotten en de selderij fijn. Kook de schenkel gaar in het water en vul de bouillon eventueel weer aan. Snijd de schenkel in kleine stukjes. Voeg vervolgens de sjalotten, het vlees, de peper, de nootmuskaat, de bouillontablet, vetsin, en aromat toe. Laat het geheel een paar minuten koken. Laat de laksa een paar minuten weken in heet water en knip er stukjes van 3 cm. van. Voeg dan de laksa samen met de aardappelen toe aan de bouillon en kook de aardapplen in de bouillon gaar. Laat de selderij op het laatst even meekoken.
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 schenkel,
1/2 theel. nootmuskaat,
1000 ml. water,
1 bouillontablet,
1/4 pak laksa,
1 theel. aromat,
6 stengels selderij,
1 theel. vetsin,
3 sjalotten,
4 aardappelen.
1 mespunt peper
Cara membuat:
bereiding:
Schil de aardappelen en snijd deze in stukken. Snipper de sjalotten en de selderij fijn. Kook de schenkel gaar in het water en vul de bouillon eventueel weer aan. Snijd de schenkel in kleine stukjes. Voeg vervolgens de sjalotten, het vlees, de peper, de nootmuskaat, de bouillontablet, vetsin, en aromat toe. Laat het geheel een paar minuten koken. Laat de laksa een paar minuten weken in heet water en knip er stukjes van 3 cm. van. Voeg dan de laksa samen met de aardappelen toe aan de bouillon en kook de aardapplen in de bouillon gaar. Laat de selderij op het laatst even meekoken.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.