zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Rendang Telur Itik - in kokosmelk gestoofde gekruide eieren
- Pangek daging asem pedas - Gestoofd rundvlees
- Gangan udang - in kokosmelk gestoofde garnalen
- Nong Kai Tod - gebakken drumsticks
- Cilok - Tapioca balletjes in pindasaus
- Nanas Masak Rempah - in gekruide kokosmelk gestoofde ananas
- Udang Taoco - roerbak van garnalen met petai bonen en taoco
- Nasi goreng telor asin - gebakken rijst met gezouten ei en groenten
- Gulai Udang - in kokosmelk gestoofde kruidige garnalen
- Udang Pepes Tergoda - Gestoomde gekruide garnalen
Jukut Urab - Gemengde groenten met kokos


Jukut Urab
Gemengde groenten met kokos
Gemengde groenten met kokos
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr taugé
100 gr kousenband
100 gr witte kool
lOO gr spinazie
1 kokosnoot
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
olie
10 rawits
2 theel. trasi bakar
zout naar smaak
2 jeruk purut blaadjes
1 cm kencur
1 theel. warte peper
1 theel. suiker
2 limoenen (sap)
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kool fijn en de kouseband in stukjes. blancheer de groenten afzonderlijk in water met wat zout voor 3 minuten en laat deze daarna uitlekken. Snijd de sjalotten, de rawits en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de knoflook en de sjalotten afzonderlijk goudbruin en laat deze daarna uitlekken. Fruit de rawits voor 1 minuut. Haal het vruchtvlees uit de kokos en rooster deze eerst droog in een koekenpan en rasp het daarna. Meng de trassi met het zout. Snijd de kencur en de jerut purut zeer fijn. Meng daarna all ingrediënten goed door elkaar.
ingrediënten:
100 gr taugé
100 gr kousenband
100 gr witte kool
lOO gr spinazie
1 kokosnoot
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
olie
10 rawits
2 theel. trasi bakar
zout naar smaak
2 jeruk purut blaadjes
1 cm kencur
1 theel. warte peper
1 theel. suiker
2 limoenen (sap)
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kool fijn en de kouseband in stukjes. blancheer de groenten afzonderlijk in water met wat zout voor 3 minuten en laat deze daarna uitlekken. Snijd de sjalotten, de rawits en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de knoflook en de sjalotten afzonderlijk goudbruin en laat deze daarna uitlekken. Fruit de rawits voor 1 minuut. Haal het vruchtvlees uit de kokos en rooster deze eerst droog in een koekenpan en rasp het daarna. Meng de trassi met het zout. Snijd de kencur en de jerut purut zeer fijn. Meng daarna all ingrediënten goed door elkaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.