jonge maïs met kip
Ingrediënten:
450 gr jonge maïs
4 teentjes knoflook
2 sjalotten
4 lente-uitjes
200 gr kippenvlees
25 ml olie
zout naar smaak
zwarte peper
2 theel suiker
75 ml kippenbouillon (zie recept)
2 theel maïsmeel
Bereiding:
Snijd de knoflook, de sjalotten, de lente-uitjes en de kip in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan het vlees, het zout, de suiker en de peper toe en bak dit nog 2 minuten. Dan de lente-uitjes en de bouillon toevoegen en dit nog 5 minuten zachtjes stoven. Vervolgens de mais toevoegen en 3 minuten stoven. Meng het meel met wat water en voeg dit al roerend toe. Serveer.
450 gr jonge maïs
4 teentjes knoflook
2 sjalotten
4 lente-uitjes
200 gr kippenvlees
25 ml olie
zout naar smaak
zwarte peper
2 theel suiker
75 ml kippenbouillon (zie recept)
2 theel maïsmeel
Bereiding:
Snijd de knoflook, de sjalotten, de lente-uitjes en de kip in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan het vlees, het zout, de suiker en de peper toe en bak dit nog 2 minuten. Dan de lente-uitjes en de bouillon toevoegen en dit nog 5 minuten zachtjes stoven. Vervolgens de mais toevoegen en 3 minuten stoven. Meng het meel met wat water en voeg dit al roerend toe. Serveer.