banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 9 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Icon Write a comment
Semur Iga Pedas - pittig stoofpotje met rundvlees
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Semur Iga Pedas
pittig stoofpotje met rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
800 gr rundvlees / ribben
3000 ml water
8 sjalotjes
1/2 theel peper
3 salam blaadjes
3 jeruk purut blaadjes
1/2 theel jinten
2 foelie
2 theel plamsuiker
1 theel zout
8 eetl kecap manis
2 bosuitjes
4 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
6 teentjes knoflook
1 theel ketumbar, gerossterd
5 kemiri noten, geroosterd
5 rode lomboks
6 rode rawits

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water en kook het vlees gaar. Giet 1500 ml bouillon af en bewaar. Schep het vlees en de ribben uit de pan en zet apart. Snijd de sjalotjes in dunne plakjes en de bosuitjes fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de sjalotjes, de salam, de jeruk purut, de jinten en de foelie voor 4 minuten en voeg dan het zout en de palmsuiker toe.
Voeg dan het vlees en de ribben toe en bak voor 2 minuten. Dan de kecap en de bouillon toevoegen en kook het geheel totdat de saus indikt. Strooi de bosuitjes erover en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 155 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40557874