banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 4 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 5 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 5 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 6 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Semur Iga Pedas - pittig stoofpotje met rundvlees
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Semur Iga Pedas
pittig stoofpotje met rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
800 gr rundvlees / ribben
3000 ml water
8 sjalotjes
1/2 theel peper
3 salam blaadjes
3 jeruk purut blaadjes
1/2 theel jinten
2 foelie
2 theel plamsuiker
1 theel zout
8 eetl kecap manis
2 bosuitjes
4 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
6 teentjes knoflook
1 theel ketumbar, gerossterd
5 kemiri noten, geroosterd
5 rode lomboks
6 rode rawits

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water en kook het vlees gaar. Giet 1500 ml bouillon af en bewaar. Schep het vlees en de ribben uit de pan en zet apart. Snijd de sjalotjes in dunne plakjes en de bosuitjes fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de sjalotjes, de salam, de jeruk purut, de jinten en de foelie voor 4 minuten en voeg dan het zout en de palmsuiker toe.
Voeg dan het vlees en de ribben toe en bak voor 2 minuten. Dan de kecap en de bouillon toevoegen en kook het geheel totdat de saus indikt. Strooi de bosuitjes erover en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 133 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
37172244