banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 9 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Icon Write a comment
Semur Hati Sapi Kuah Gurih - smoor van lever in geurige kruidige saus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Semur Hati Sapi Kuah Gurih
smoor van lever in geurige kruidige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr runderlever
400 ml water
4 salam blaadjes
2 cm jahe
6 sjalotjes
2 sereh/citroengras
6 eetl kecap manis
1 theel asam water
1/2 eetl zout
1/2 theel peper
1 theel nootmuskaat
800 ml kokosmelk
5 kruidnagels
2 cm kaneel
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
2 cm jahe
3 rode lomboks
1/2 theel jinten

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met de lever, de jahe en 2 salam blad en kook de lever gaar. Snijd daarna de lever in plakjes (1.2 cm dik). Snijd de sjalotjes fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de sjalotjes voor 3 minuten. Voeg dan de salam en de sereh toe en bak nog 2 minuten. Dan de lever toevoegen en meng alles goed.
Voeg dan de kecap, het asam water, het zout, de peper en de nootmuskaat toe en meng. Vervolgens de kokosmelk, de kruidnagel en de kaneel toevoegen en het het geheel zachtjes sudderen totdat de saus indikt.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 66 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40559045