banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 9 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 10 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 10 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 11 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Semur Hati Sapi Kuah Gurih - smoor van lever in geurige kruidige saus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Semur Hati Sapi Kuah Gurih
smoor van lever in geurige kruidige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr runderlever
400 ml water
4 salam blaadjes
2 cm jahe
6 sjalotjes
2 sereh/citroengras
6 eetl kecap manis
1 theel asam water
1/2 eetl zout
1/2 theel peper
1 theel nootmuskaat
800 ml kokosmelk
5 kruidnagels
2 cm kaneel
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
2 cm jahe
3 rode lomboks
1/2 theel jinten

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met de lever, de jahe en 2 salam blad en kook de lever gaar. Snijd daarna de lever in plakjes (1.2 cm dik). Snijd de sjalotjes fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de sjalotjes voor 3 minuten. Voeg dan de salam en de sereh toe en bak nog 2 minuten. Dan de lever toevoegen en meng alles goed.
Voeg dan de kecap, het asam water, het zout, de peper en de nootmuskaat toe en meng. Vervolgens de kokosmelk, de kruidnagel en de kaneel toevoegen en het het geheel zachtjes sudderen totdat de saus indikt.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 192 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38052184