smoor van lever in geurige kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr runderlever
400 ml water
4 salam blaadjes
2 cm jahe
6 sjalotjes
2 sereh/citroengras
6 eetl kecap manis
1 theel asam water
1/2 eetl zout
1/2 theel peper
1 theel nootmuskaat
800 ml kokosmelk
5 kruidnagels
2 cm kaneel
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
2 cm jahe
3 rode lomboks
1/2 theel jinten
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met de lever, de jahe en 2 salam blad en kook de lever gaar. Snijd daarna de lever in plakjes (1.2 cm dik). Snijd de sjalotjes fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de sjalotjes voor 3 minuten. Voeg dan de salam en de sereh toe en bak nog 2 minuten. Dan de lever toevoegen en meng alles goed.
Voeg dan de kecap, het asam water, het zout, de peper en de nootmuskaat toe en meng. Vervolgens de kokosmelk, de kruidnagel en de kaneel toevoegen en het het geheel zachtjes sudderen totdat de saus indikt.