lever
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr. runderlever,
100 gr.mager ontbijtspek,
5 sjalotten,
5 teentjes knoflook
3 tomaten, ontveld
2 salamblaadjes,
1 theel. kaneel,
2 eetl. kecap manis,
1/2 theel. nootmuskaat,
1/2 theel. nagelgruis,
zout naar smaak
1 theel. zwarte peper,
3 eetl. archide olie,
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotten en de knoflook fijn en de tomaten in stukjes. Snijd vervolgens de lever in dunne plakjes en de ontbijtspek in stukjes. Verhit dan in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de kaneel, de nagelgruis, de peper, de salamblaadjes en de nootmuskaat voor een paar minuten. Voeg dan de lever en het ontbijspek toe en bak alle nog 2 minuten. Dan de kecap en de tomaten en eventueel wat zout naar smaak toevoegen. Zoveel water toevoegen dat alles net onder staat en het geheel in 20 minuten zachtjes gaar stoven.
ingrediënten:
500 gr. runderlever,
100 gr.mager ontbijtspek,
5 sjalotten,
5 teentjes knoflook
3 tomaten, ontveld
2 salamblaadjes,
1 theel. kaneel,
2 eetl. kecap manis,
1/2 theel. nootmuskaat,
1/2 theel. nagelgruis,
zout naar smaak
1 theel. zwarte peper,
3 eetl. archide olie,
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotten en de knoflook fijn en de tomaten in stukjes. Snijd vervolgens de lever in dunne plakjes en de ontbijtspek in stukjes. Verhit dan in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de kaneel, de nagelgruis, de peper, de salamblaadjes en de nootmuskaat voor een paar minuten. Voeg dan de lever en het ontbijspek toe en bak alle nog 2 minuten. Dan de kecap en de tomaten en eventueel wat zout naar smaak toevoegen. Zoveel water toevoegen dat alles net onder staat en het geheel in 20 minuten zachtjes gaar stoven.