logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Semur Gorontalo 
gestoofd rundvlees uit Gorontalo

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr runderschenkel
2 aardappelen
2 cm jahe
1 nootmuskaat
1/2 theel kecap asin
8 eetl kecap manis
1000 ml water
1/4 theel zout
1/2 theel peper
2 eetl olie
olie
 
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjs knoflook
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aardappelen in blokjes en bak deze goudbruin in de olie. Snijd het vlees in blokjes. Maal de hele nootmuskaat fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de jahe in dunne plakjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jahe en de nootmuskaat voor 3 minuten. Voeg het vlees toe en bak dit voor 2 minuten. Voeg de kecaps toe en roer alles goed. Voeg het water toe en stoof het vlees langzaam half gaar. Dan de aardappelen, het zout en de peper toevoegen en stoof het verder totdat alles gaar is.

Add comment

Submit

who is online

We have 76 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44175998