Semur Gorontalo
gestoofd rundvlees uit Gorontalo
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr runderschenkel
2 aardappelen
2 cm jahe
1 nootmuskaat
1/2 theel kecap asin
8 eetl kecap manis
1000 ml water
1/4 theel zout
1/2 theel peper
2 eetl olie
olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjs knoflook
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aardappelen in blokjes en bak deze goudbruin in de olie. Snijd het vlees in blokjes. Maal de hele nootmuskaat fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de jahe in dunne plakjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jahe en de nootmuskaat voor 3 minuten. Voeg het vlees toe en bak dit voor 2 minuten. Voeg de kecaps toe en roer alles goed. Voeg het water toe en stoof het vlees langzaam half gaar. Dan de aardappelen, het zout en de peper toevoegen en stoof het verder totdat alles gaar is.