Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Jukut Uni - nangka in een dikke kokossaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Jukut Uni
nangka in een dikke kokossaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr nangka (bij voorkeur jonge)
200 ml dunne kokosmelk (santen cair)
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
1/2 theel. ketumbar
5 tabia bun
1 theel. trasi bakar
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
6 rawits
4 cm laos
1 eetl. gula jawa (palmsuiker)
2 theel. asem

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de nangka in wat grote stukjes (4x3cm). Verhit in een pan de dunne kokosmelk en kook hierin de nangka voor 30 minuten. dan de boemboe, het zout en de dikke kokosmelk toevoegen en het geheel nog 10 minuten laten sudderen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 66 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42251669