zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Sate Padang - sate uit Padang
- Perkedel Singkong - gekruide cassave balletjes
- Serutu Wayang - kleine loempia's
- Sambal Ikan Teri
- Telur Rempah - gekruide eieren in pittige saus
- Pad Puk Bong Jeen - varkensvlees met kangkung
- Ikan lombok jeruk tomat - pittige vis
- Sambal goreng petis
- Mihoen goreng
- Sate paru bakar - sate van gekruide runderlong
Jukut Uni - nangka in een dikke kokossaus


Jukut Uni
nangka in een dikke kokossaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr nangka (bij voorkeur jonge)
200 ml dunne kokosmelk (santen cair)
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
1/2 theel. ketumbar
5 tabia bun
1 theel. trasi bakar
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
6 rawits
4 cm laos
1 eetl. gula jawa (palmsuiker)
2 theel. asem
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de nangka in wat grote stukjes (4x3cm). Verhit in een pan de dunne kokosmelk en kook hierin de nangka voor 30 minuten. dan de boemboe, het zout en de dikke kokosmelk toevoegen en het geheel nog 10 minuten laten sudderen.
nangka in een dikke kokossaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr nangka (bij voorkeur jonge)
200 ml dunne kokosmelk (santen cair)
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
1/2 theel. ketumbar
5 tabia bun
1 theel. trasi bakar
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
6 rawits
4 cm laos
1 eetl. gula jawa (palmsuiker)
2 theel. asem
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de nangka in wat grote stukjes (4x3cm). Verhit in een pan de dunne kokosmelk en kook hierin de nangka voor 30 minuten. dan de boemboe, het zout en de dikke kokosmelk toevoegen en het geheel nog 10 minuten laten sudderen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.