Dendeng Bumbu
gekruide runderlappen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr runderlappen
150 ml water
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 theel sambal trassi
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en wrijf hiermee het vlees in. Verhit in een wok het water en voeg het vlees toe en laat het zachtjes sudderen voor 90 minuten. Schep het daarna uit en dep het droog. Snijd het vlees in reepjes.
Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook en de sambal fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de uienpasta voor 2 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak het krokant en bruin.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sate Godok Aceh - rundvlees sate zonder stokjes uit Aceh/Atjeh
- Takir Mi Pedas - gevulde pittige mie in bananenblad
- Tumis Sayur Aneka Jamur - geroerbakte kruidige paddenstoelen
- Chǐ Zhī Zhēng Pái Gǔ - 豉汁蒸排骨 - gestoomde ribbetjes met zwarte bonen
- pittige paddestoelen salade (2 pp)
- Daging Masak Asam - rundvlees in een pittige/zurige saus
- Sayur Lembayung - Sajoer van vis met kousenband
- Ikan pindang Tidore - Zurig en pittig visgerecht uit Tidore
- Sayur lobak
- Gadon
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...