Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
1 Comment
Dendeng blado - Krokant gebakken rundvlees

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief Ster inactief
 
Dendeng blado
Krokant gebakken rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 g rundvlees
8 sjalotten
9 rode lomboks
3 limoenen (sap)
1 eetl. witte azijn
zout naar smaak
olie

Haluskan:
boemboe:
4 teentjes knoflook
4 cm gember (jahe/djahé)
3 cm laos
250 ml kokoswater

Cara Membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine lapjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng dit met het kokoswater en marineer hiermee het vlees voor 1,5 uur. Haal vervolgens het vlees uit te marinade en laat het vlees drogen*. Verhit dan olie in een wok/wadjan en frituur het gedroogde vlees krokant bruin.
Ontpit de lomboks en wrijf of maal deze met de sjalotten fijn. Verhit in een wok/wadjan 3 eetl olie (waarmee het vlees gebakken is) en fruit de sjalotten/lomboks voor 2 minuten. voeg dan de azijn, het limoensap, het zout en de gebruikte marinade toe en laat het geheel nog 4 minuten stoven. Dan het vlees nog toevoegen en dit nog 4 minuten zachtjes doorbakken.

* oorspronkelijk gebeurd dit door het te laten drogen in de zon. Je kan het ook in een oven laten drogen (160gr).
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    À.Velu · 5 years ago
    Kunt u mij uitleggen hoe ik kokoswater maak?


    @kokoswater is het vruchtwater van de kokosnoot

who is online

We hebben 133 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41925660