banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 9 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 10 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 10 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 11 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon 1 Comment
Dendeng blado - Krokant gebakken rundvlees

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 
Dendeng blado
Krokant gebakken rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 g rundvlees
8 sjalotten
9 rode lomboks
3 limoenen (sap)
1 eetl. witte azijn
zout naar smaak
olie

Haluskan:
boemboe:
4 teentjes knoflook
4 cm gember (jahe/djahé)
3 cm laos
250 ml kokoswater

Cara Membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine lapjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng dit met het kokoswater en marineer hiermee het vlees voor 1,5 uur. Haal vervolgens het vlees uit te marinade en laat het vlees drogen*. Verhit dan olie in een wok/wadjan en frituur het gedroogde vlees krokant bruin.
Ontpit de lomboks en wrijf of maal deze met de sjalotten fijn. Verhit in een wok/wadjan 3 eetl olie (waarmee het vlees gebakken is) en fruit de sjalotten/lomboks voor 2 minuten. voeg dan de azijn, het limoensap, het zout en de gebruikte marinade toe en laat het geheel nog 4 minuten stoven. Dan het vlees nog toevoegen en dit nog 4 minuten zachtjes doorbakken.

* oorspronkelijk gebeurd dit door het te laten drogen in de zon. Je kan het ook in een oven laten drogen (160gr).
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

who is online

We hebben 98 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38047403