banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 14 days ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon 1 Comment
Dendeng blado - Krokant gebakken rundvlees

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 
Dendeng blado
Krokant gebakken rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 g rundvlees
8 sjalotten
9 rode lomboks
3 limoenen (sap)
1 eetl. witte azijn
zout naar smaak
olie

Haluskan:
boemboe:
4 teentjes knoflook
4 cm gember (jahe/djahé)
3 cm laos
250 ml kokoswater

Cara Membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine lapjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng dit met het kokoswater en marineer hiermee het vlees voor 1,5 uur. Haal vervolgens het vlees uit te marinade en laat het vlees drogen*. Verhit dan olie in een wok/wadjan en frituur het gedroogde vlees krokant bruin.
Ontpit de lomboks en wrijf of maal deze met de sjalotten fijn. Verhit in een wok/wadjan 3 eetl olie (waarmee het vlees gebakken is) en fruit de sjalotten/lomboks voor 2 minuten. voeg dan de azijn, het limoensap, het zout en de gebruikte marinade toe en laat het geheel nog 4 minuten stoven. Dan het vlees nog toevoegen en dit nog 4 minuten zachtjes doorbakken.

* oorspronkelijk gebeurd dit door het te laten drogen in de zon. Je kan het ook in een oven laten drogen (160gr).
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

who is online

We hebben 66 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40097965