Tumis Polleng
garnalen gestoofd in kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 ml santen
100 gr garnalen
100 gr erwten
4 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
1/4 theel trasi
1 theel zout
1 theel asem
6 cm laos
2 sjalotten
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe met de garnalen voor 2 minuten. Voeg dan de erwten en de santen toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat alles gaar is geworden.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ayam Tumis Asam Manis - roerbak van gezoete kip
- Gurame Bumbu Rujak - gebakken vis met rujaksaus
- Paha ayam panggang - geroosterde kip met saus
- Lontong - met Balinees varkensvlees
- Sambal Goreng Bebek - eend in een pittige rode saus
- Opor Daging Sapi - in kokosmelk gestoofd rundvlees
- Hati Sapi Masak Kecap Gurih - lever in romige kruidige saus
- Lemper - gevulde kleefrijst rolletjes
- Ayam Pop Padang - gebakken kip met sambal uit Padang
- Ikan Acer Kering
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...