banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 16 days ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Tumis Udang Goreng - gesauteerde gebakken garnalen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Tumis Udang Goreng
gesauteerde gebakken garnalen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr grote garnalen
3 teentjes knoflook
1/2 theel limoensap
1/2 theel zout
50 ml water
olie

1 lente-ui
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel peper
100 ml water

Haluskan:
bumbu:
4 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
2 rode lomboks
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 cm jahe
1 tomaat
1/2 theel terasi/trasi

Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon. Pureer de knoflook. Meng de knoflook met het limoensap, het zout en het water en marineer hiermee de garnalen voor 15 minuten.
Verhit in een pan olie en bak de garnalen en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een grove pasta. Snijd de lente-ui in stukjes.
Verhit in een pan olie en fruit de bumbu samen met de serai voor 5 minuten. Voeg dan het zout, de palmsuiker en de peper toe en meng goed. Dan de garnalen, de lente-ui en het water toevoegen en kook het geheel verder gaar.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 248 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40101491