gesauteerde gebakken garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr grote garnalen
3 teentjes knoflook
1/2 theel limoensap
1/2 theel zout
50 ml water
olie
1 lente-ui
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel peper
100 ml water
Haluskan:
bumbu:
4 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
2 rode lomboks
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 cm jahe
1 tomaat
1/2 theel terasi/trasi
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon. Pureer de knoflook. Meng de knoflook met het limoensap, het zout en het water en marineer hiermee de garnalen voor 15 minuten.
Verhit in een pan olie en bak de garnalen en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een grove pasta. Snijd de lente-ui in stukjes.
Verhit in een pan olie en fruit de bumbu samen met de serai voor 5 minuten. Voeg dan het zout, de palmsuiker en de peper toe en meng goed. Dan de garnalen, de lente-ui en het water toevoegen en kook het geheel verder gaar.