Logon3

zoeken

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 7 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
Icon Write a comment
Ayam Panggang Bumbu Kuning - geroosterde kip met gele saus
Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief
 
Ayam Panggang Bumbu Kuning
geroosterde kip met gele saus

Bahan-bahan;
ingrediënten:
1 kip (1200 gr)
500 ml santen asli (dikke kokosmelk)
1 serehstengel
3 jeruk purut blaadjes
2 cardamon
2 kruidnagels
1 theel asem
1 eetl water
3 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
9 sjalotten
5 teentjes knoflook
5 kemiri noten
1 cm laos
4 cm kunyit
4 cm jahe
1/4 theel nootmuskaat
1/4 theel anijs
1/2 theel jinten
1 theel peper
3 theel ketumbar

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in vieren. Meng het water met de asem. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe samen met de sereh, de jeruk purut, de kruidnagels en de cardamon voor 4 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze rondom bruin. Dan de santen en het asemwater toevoegen en het zachtjes 10-15 minuten laten sudderen. Schep de kip uit de wok/wadjan en rooster deze vervolgens boven een houtkoolvuurtje gaar en bruin. Bestrijk de kip tijdens het roosteren met de saus en serveer de saus bij de kip als deze gaar is.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 69 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40794775