1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

recente reacties

R.H.Kummer
Beste mensen,
Waar in Nedeerland is de oncom te bestellen?
Groet
R.H.Kummer

@ zie forum
Eufrasia .J.M.van Oijen - de Bruin .
Heerlijke recepte heb u , dank u wel .
Eufrasia .J.M.van Oijen - de Bruin .
Ziet er heerlijk uit uw recepten
Pasteitjes in Joomla Article
Anton Hendrikx
wat is mesoyi bast? Bast van de assem/tamarinde boom, zo ja wat is alternatief?
Chris
Hallo,
Net zijn mijn eerste pasteitjes faliekant mislukt. Het recept voor het deeg was: 500gr. zelf...

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Panggang Bumbu Kuning
geroosterde kip met gele saus

Bahan-bahan;
ingrediënten:
1 kip (1200 gr)
500 ml santen asli (dikke kokosmelk)
1 serehstengel
3 jeruk purut blaadjes
2 cardamon
2 kruidnagels
1 theel asem
1 eetl water
3 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
9 sjalotten
5 teentjes knoflook
5 kemiri noten
1 cm laos
4 cm kunyit
4 cm jahe
1/4 theel nootmuskaat
1/4 theel anijs
1/2 theel jinten
1 theel peper
3 theel ketumbar

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in vieren. Meng het water met de asem. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe samen met de sereh, de jeruk purut, de kruidnagels en de cardamon voor 4 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze rondom bruin. Dan de santen en het asemwater toevoegen en het zachtjes 10-15 minuten laten sudderen. Schep de kip uit de wok/wadjan en rooster deze vervolgens boven een houtkoolvuurtje gaar en bruin. Bestrijk de kip tijdens het roosteren met de saus en serveer de saus bij de kip als deze gaar is.

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 250 Character restriction
Your text should be in between 10-250 characters
  • No comments found

who is online

We hebben 167 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
34411932