1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Connie 3 days ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
@Rongewoon in de oven kan ook hoor, maar een houtskoolvuurtje is lekkerder
Erg lekker recept zeker de moeite waard , ik sjoemel wel een beetje want een houtvuurtje in mijn keuken gaat wat ver
Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 2 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 3 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 3 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Panggang Bumbu Kuning
geroosterde kip met gele saus

Bahan-bahan;
ingrediënten:
1 kip (1200 gr)
500 ml santen asli (dikke kokosmelk)
1 serehstengel
3 jeruk purut blaadjes
2 cardamon
2 kruidnagels
1 theel asem
1 eetl water
3 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
9 sjalotten
5 teentjes knoflook
5 kemiri noten
1 cm laos
4 cm kunyit
4 cm jahe
1/4 theel nootmuskaat
1/4 theel anijs
1/2 theel jinten
1 theel peper
3 theel ketumbar

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in vieren. Meng het water met de asem. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe samen met de sereh, de jeruk purut, de kruidnagels en de cardamon voor 4 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze rondom bruin. Dan de santen en het asemwater toevoegen en het zachtjes 10-15 minuten laten sudderen. Schep de kip uit de wok/wadjan en rooster deze vervolgens boven een houtkoolvuurtje gaar en bruin. Bestrijk de kip tijdens het roosteren met de saus en serveer de saus bij de kip als deze gaar is.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 127 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35871335