logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Ayam Ingkung Kraton
mild gekruide gestoofde haan
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 haan (1500 gr)
1 serehstengel, gekneusd
2 jeruk purut blad
1 salam blad
500 ml kokosmelk
zout naar smaak
1 theel rietsuiker
500 ml water

Haluskan:
boemboe:
4 sjalotten
2 teentje knoflook
3 kemirinoten
4 cm kunyit (kurkuma)
1 theel ketumbar

Cara membuat:
bereiding:
Kook eerst de haan in het water voor 90 minuten. Laat de haan daaran uitlekken en snijd deze in stukken.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en voeg de sereh, de salam, de suikr, het zout en de juruk purut aan toe.
Vervolgens de haan aan toevoegen en alles nog onder regelmatig omscheppen nog 20 minuten zachtjes koken.

Add comment

Submit

who is online

We have 118 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44392134