Recente reacties

Ron 8 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Ayam Ingkung Kraton - mild gekruide gestoofde haan

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Ingkung Kraton
mild gekruide gestoofde haan
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 haan (1500 gr)
1 serehstengel, gekneusd
2 jeruk purut blad
1 salam blad
500 ml kokosmelk
zout naar smaak
1 theel rietsuiker
500 ml water

Haluskan:
boemboe:
4 sjalotten
2 teentje knoflook
3 kemirinoten
4 cm kunyit (kurkuma)
1 theel ketumbar

Cara membuat:
bereiding:
Kook eerst de haan in het water voor 90 minuten. Laat de haan daaran uitlekken en snijd deze in stukken.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en voeg de sereh, de salam, de suikr, het zout en de juruk purut aan toe.
Vervolgens de haan aan toevoegen en alles nog onder regelmatig omscheppen nog 20 minuten zachtjes koken.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 185 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42110344