Kousenband met taugé met een dikke kokossaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr kousenband
250 gr taugé
250 g nangka
2 cm laos, gekneusd
5 eetl. olie
3 salam blad
2 eetl. rijstemeel
300 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 theel. zwarte peper
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 serehstengel
3 cm gember (jahe/djahé)v 2 cm kencur
3 cm kunyit (kurkuma)
1 theel. trasi bakar
Taburan:
garnering:
4 sjalotten
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kouseband in kleine stukjes en blancheer deze vervolgens voor 4 minuten en dan de tauge voor 3 minuten. Vervolgens afgieten en goed laten afkoelen en uitlekken. Snijd vervolgens de nangkan in plakjes en kook deze in 15 minuten gaar. Meng het rijstemeel door de kokosmelk.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten krokant en laat deze uitlekken op keukenpapier. Fruit vervolgens de boemboe voor 2 minuten in de wok/wadjan en voeg dan de salam en de laos toe. Voeg dan de kokosmelk en de peper toe en roer dit tot een gebonden saus. Serveer de groenten met daarover de saus en bestrooi deze met de gebakken sjalotten.
ingrediënten:
300 gr kousenband
250 gr taugé
250 g nangka
2 cm laos, gekneusd
5 eetl. olie
3 salam blad
2 eetl. rijstemeel
300 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 theel. zwarte peper
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 serehstengel
3 cm gember (jahe/djahé)v 2 cm kencur
3 cm kunyit (kurkuma)
1 theel. trasi bakar
Taburan:
garnering:
4 sjalotten
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kouseband in kleine stukjes en blancheer deze vervolgens voor 4 minuten en dan de tauge voor 3 minuten. Vervolgens afgieten en goed laten afkoelen en uitlekken. Snijd vervolgens de nangkan in plakjes en kook deze in 15 minuten gaar. Meng het rijstemeel door de kokosmelk.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten krokant en laat deze uitlekken op keukenpapier. Fruit vervolgens de boemboe voor 2 minuten in de wok/wadjan en voeg dan de salam en de laos toe. Voeg dan de kokosmelk en de peper toe en roer dit tot een gebonden saus. Serveer de groenten met daarover de saus en bestrooi deze met de gebakken sjalotten.