banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 9 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 10 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 10 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 11 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Jukut Rambanan - Kousenband met taugé met een dikke kokossaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Jukut Rambanan
Kousenband met taugé met een dikke kokossaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr kousenband
250 gr taugé
250 g nangka
2 cm laos, gekneusd
5 eetl. olie
3 salam blad
2 eetl. rijstemeel
300 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 theel. zwarte peper

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 serehstengel
3 cm gember (jahe/djahé)v 2 cm kencur
3 cm kunyit (kurkuma)
1 theel. trasi bakar

Taburan:
garnering:
4 sjalotten

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kouseband in kleine stukjes en blancheer deze vervolgens voor 4 minuten en dan de tauge voor 3 minuten. Vervolgens afgieten en goed laten afkoelen en uitlekken. Snijd vervolgens de nangkan in plakjes en kook deze in 15 minuten gaar. Meng het rijstemeel door de kokosmelk.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten krokant en laat deze uitlekken op keukenpapier. Fruit vervolgens de boemboe voor 2 minuten in de wok/wadjan en voeg dan de salam en de laos toe. Voeg dan de kokosmelk en de peper toe en roer dit tot een gebonden saus. Serveer de groenten met daarover de saus en bestrooi deze met de gebakken sjalotten.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 136 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38052184