Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Jukut Rambanan - Kousenband met taugé met een dikke kokossaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Jukut Rambanan
Kousenband met taugé met een dikke kokossaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr kousenband
250 gr taugé
250 g nangka
2 cm laos, gekneusd
5 eetl. olie
3 salam blad
2 eetl. rijstemeel
300 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 theel. zwarte peper

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 serehstengel
3 cm gember (jahe/djahé)v 2 cm kencur
3 cm kunyit (kurkuma)
1 theel. trasi bakar

Taburan:
garnering:
4 sjalotten

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kouseband in kleine stukjes en blancheer deze vervolgens voor 4 minuten en dan de tauge voor 3 minuten. Vervolgens afgieten en goed laten afkoelen en uitlekken. Snijd vervolgens de nangkan in plakjes en kook deze in 15 minuten gaar. Meng het rijstemeel door de kokosmelk.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten krokant en laat deze uitlekken op keukenpapier. Fruit vervolgens de boemboe voor 2 minuten in de wok/wadjan en voeg dan de salam en de laos toe. Voeg dan de kokosmelk en de peper toe en roer dit tot een gebonden saus. Serveer de groenten met daarover de saus en bestrooi deze met de gebakken sjalotten.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 72 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42248485