banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 7 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Udang Tumis Pedas - pittig gebakken garnalen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Udang Tumis Pedas
pittig gebakken garnalen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr grote garnalen
1 limoen, sap
1/4 theel zout
2 eetl olie
3 sjalotjes
7 teentjes knoflook
2 rode lomboks
6 jeruk purut blaadjes
1 eetl kecap manis
1 theel palmsuiker
1/2 theel peper
1 takjes koriander

Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon maar laat de kop en de staart zitten. Marineer de garnalen met het limoensap en het zout voor tenministe 15 minuten. Spoel af en laat uitlekken.
Snijd de sjalotjes, de knoflook, de lomboks en de jeruk purut fijn. Hak de koriander blaadjes grof.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lomboks en de jeruk purut voor 3 minuten. Voeg de kecap, de palmsuiker en de peper toe, meng goed en breng aan de kook. Dan de garnalen toevoegen en bak deze gaar. Schep de koriander erdoor en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 259 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39343873