pittig gebakken garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr grote garnalen
1 limoen, sap
1/4 theel zout
2 eetl olie
3 sjalotjes
7 teentjes knoflook
2 rode lomboks
6 jeruk purut blaadjes
1 eetl kecap manis
1 theel palmsuiker
1/2 theel peper
1 takjes koriander
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon maar laat de kop en de staart zitten. Marineer de garnalen met het limoensap en het zout voor tenministe 15 minuten. Spoel af en laat uitlekken.
Snijd de sjalotjes, de knoflook, de lomboks en de jeruk purut fijn. Hak de koriander blaadjes grof.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lomboks en de jeruk purut voor 3 minuten. Voeg de kecap, de palmsuiker en de peper toe, meng goed en breng aan de kook. Dan de garnalen toevoegen en bak deze gaar. Schep de koriander erdoor en serveer.