Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Udang Tumis Pedas - pittig gebakken garnalen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Udang Tumis Pedas
pittig gebakken garnalen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr grote garnalen
1 limoen, sap
1/4 theel zout
2 eetl olie
3 sjalotjes
7 teentjes knoflook
2 rode lomboks
6 jeruk purut blaadjes
1 eetl kecap manis
1 theel palmsuiker
1/2 theel peper
1 takjes koriander

Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon maar laat de kop en de staart zitten. Marineer de garnalen met het limoensap en het zout voor tenministe 15 minuten. Spoel af en laat uitlekken.
Snijd de sjalotjes, de knoflook, de lomboks en de jeruk purut fijn. Hak de koriander blaadjes grof.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lomboks en de jeruk purut voor 3 minuten. Voeg de kecap, de palmsuiker en de peper toe, meng goed en breng aan de kook. Dan de garnalen toevoegen en bak deze gaar. Schep de koriander erdoor en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 138 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41017815