gebakken garnalen met groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr grote garnalen
1 wortel
50 gr erwten
3 teentjes knoflook
2 sjalotjes
3 serai/sereh/citroengras, witte deel
3 jeruk purut blaadjes
1 groene tomaat
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
1 theel asamwater (van 1/2 theel asam jawa+1 eetl water)
250 ml water
1 lente-ui
olie
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en pel deze maar laat de staart zitten. Snijd de wortel, de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de tomaat in stukjes en de lente-ui in stukjes. Snijd de serai fijn.
Verhit in een pan olie en frituur de garnalen kort en zet apart.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de serai en de jeruk purut voor 3 minuten. Voeg dan de tomaat en de wortel toe en bak deze zacht.
Dan de garnalen en de erwten toevoegen en bak totdat de garnalen van kleur veranderen. Vervolgens het water toevoegen en breng aan de kook.
Meng dan het asamwater en de lente-ui erdoor en bak het verder gaar. Serveer.