banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Udang Tumis Sayuran - gebakken garnalen met groenten

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Udang Tumis Sayuran
gebakken garnalen met groenten

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr grote garnalen
1 wortel
50 gr erwten
3 teentjes knoflook
2 sjalotjes
3 serai/sereh/citroengras, witte deel
3 jeruk purut blaadjes
1 groene tomaat
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
1 theel asamwater (van 1/2 theel asam jawa+1 eetl water)
250 ml water
1 lente-ui
olie

Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en pel deze maar laat de staart zitten. Snijd de wortel, de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de tomaat in stukjes en de lente-ui in stukjes. Snijd de serai fijn.
Verhit in een pan olie en frituur de garnalen kort en zet apart.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de serai en de jeruk purut voor 3 minuten. Voeg dan de tomaat en de wortel toe en bak deze zacht.
Dan de garnalen en de erwten toevoegen en bak totdat de garnalen van kleur veranderen. Vervolgens het water toevoegen en breng aan de kook.
Meng dan het asamwater en de lente-ui erdoor en bak het verder gaar. Serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 230 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40565987