Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Udang Tumis Sayuran - gebakken garnalen met groenten

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Udang Tumis Sayuran
gebakken garnalen met groenten

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr grote garnalen
1 wortel
50 gr erwten
3 teentjes knoflook
2 sjalotjes
3 serai/sereh/citroengras, witte deel
3 jeruk purut blaadjes
1 groene tomaat
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
1 theel asamwater (van 1/2 theel asam jawa+1 eetl water)
250 ml water
1 lente-ui
olie

Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en pel deze maar laat de staart zitten. Snijd de wortel, de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de tomaat in stukjes en de lente-ui in stukjes. Snijd de serai fijn.
Verhit in een pan olie en frituur de garnalen kort en zet apart.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de serai en de jeruk purut voor 3 minuten. Voeg dan de tomaat en de wortel toe en bak deze zacht.
Dan de garnalen en de erwten toevoegen en bak totdat de garnalen van kleur veranderen. Vervolgens het water toevoegen en breng aan de kook.
Meng dan het asamwater en de lente-ui erdoor en bak het verder gaar. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 112 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42248596