banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Udang Tumis Sayuran - gebakken garnalen met groenten

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Udang Tumis Sayuran
gebakken garnalen met groenten

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr grote garnalen
1 wortel
50 gr erwten
3 teentjes knoflook
2 sjalotjes
3 serai/sereh/citroengras, witte deel
3 jeruk purut blaadjes
1 groene tomaat
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
1 theel asamwater (van 1/2 theel asam jawa+1 eetl water)
250 ml water
1 lente-ui
olie

Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en pel deze maar laat de staart zitten. Snijd de wortel, de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de tomaat in stukjes en de lente-ui in stukjes. Snijd de serai fijn.
Verhit in een pan olie en frituur de garnalen kort en zet apart.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de serai en de jeruk purut voor 3 minuten. Voeg dan de tomaat en de wortel toe en bak deze zacht.
Dan de garnalen en de erwten toevoegen en bak totdat de garnalen van kleur veranderen. Vervolgens het water toevoegen en breng aan de kook.
Meng dan het asamwater en de lente-ui erdoor en bak het verder gaar. Serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 61 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39816264