zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Ikan Gurame Bakar - gekruide geroosterde vis met pittige kecap saus
- Rica-Rica Manado - pittig gestoofd varkensvlees
- Jenang Grendul - cassave pap
- hete soep met ei
- Sambel Goreng Labu Siam (Surakarta) - chayote in romige pittige saus
- Daging besengek - Gestoofd geroosterd rundvlees
- Bekasem Udang Lampung - gebakken gekruide garnalen uit Lampung
- Semur Banka - rundvlees in zoete kecapsaus
- Filipijnse kippenbouillon
- Ayam Kecap
Udang Tumis Sayuran - gebakken garnalen met groenten


Udang Tumis Sayuran
gebakken garnalen met groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr grote garnalen
1 wortel
50 gr erwten
3 teentjes knoflook
2 sjalotjes
3 serai/sereh/citroengras, witte deel
3 jeruk purut blaadjes
1 groene tomaat
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
1 theel asamwater (van 1/2 theel asam jawa+1 eetl water)
250 ml water
1 lente-ui
olie
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en pel deze maar laat de staart zitten. Snijd de wortel, de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de tomaat in stukjes en de lente-ui in stukjes. Snijd de serai fijn.
Verhit in een pan olie en frituur de garnalen kort en zet apart.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de serai en de jeruk purut voor 3 minuten. Voeg dan de tomaat en de wortel toe en bak deze zacht.
Dan de garnalen en de erwten toevoegen en bak totdat de garnalen van kleur veranderen. Vervolgens het water toevoegen en breng aan de kook.
Meng dan het asamwater en de lente-ui erdoor en bak het verder gaar. Serveer.
gebakken garnalen met groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr grote garnalen
1 wortel
50 gr erwten
3 teentjes knoflook
2 sjalotjes
3 serai/sereh/citroengras, witte deel
3 jeruk purut blaadjes
1 groene tomaat
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
1 theel asamwater (van 1/2 theel asam jawa+1 eetl water)
250 ml water
1 lente-ui
olie
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en pel deze maar laat de staart zitten. Snijd de wortel, de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de tomaat in stukjes en de lente-ui in stukjes. Snijd de serai fijn.
Verhit in een pan olie en frituur de garnalen kort en zet apart.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de serai en de jeruk purut voor 3 minuten. Voeg dan de tomaat en de wortel toe en bak deze zacht.
Dan de garnalen en de erwten toevoegen en bak totdat de garnalen van kleur veranderen. Vervolgens het water toevoegen en breng aan de kook.
Meng dan het asamwater en de lente-ui erdoor en bak het verder gaar. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.