zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Cok genem - rundvlees met kruidige kokosmelksaus
- Rendang Ayam Kentang - in kokosmelk gestoofde kip met krieltjes
- Nanas Masak Rempah - in gekruide kokosmelk gestoofde ananas
- Gulai Udang - in kokosmelk gestoofde kruidige garnalen
- Nong Kai Tod - gebakken drumsticks
- Udang Taoco - roerbak van garnalen met petai bonen en taoco
- Hoy Mang Pu Lourk - mosselen
- Wajik - cake van kleefrijst met gula jawa
- Tumis Kapri Ayam Jamur - roerbak van peultjes met kip
- Telor reboeng - roerei met bamboe
Uilulia - gebakken vis met rode saus uit Gorontalo


Uilulia
gebakken vis met rode saus uit Gorontalo
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr ikan bandeng/melkvis, anders zalm of snapper
1 limoen, sap
3 sjalotjes
2 tomaten
1 cm lengkuas/laos
1 theel zout
olie
Haluskan:
bumbu:
3 teentjes knoflook
1 cm lengkuas/laos
7 rode lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en wrijf deze in met de helft van het limoenssap en het zout en laat dit 30 minuten intrekken. Snijd de vis daarna in moten. Snijd de sjalotjes in dunne plakjes en rasp de laos. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan olie en bak de vis bruin en gaar en zet apart. Verhit 3 eetl van de gebruikte olie en fruit de sjalotjes en de laos voor 3 minuten. Voeg dan de bumbu toe en bak het geheel 5 minuten. Dan de tomaten toevoegen en bak deze zacht. Meng de rest van het limoensap erdoor en de gebakken vis en serveer.
gebakken vis met rode saus uit Gorontalo
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr ikan bandeng/melkvis, anders zalm of snapper
1 limoen, sap
3 sjalotjes
2 tomaten
1 cm lengkuas/laos
1 theel zout
olie
Haluskan:
bumbu:
3 teentjes knoflook
1 cm lengkuas/laos
7 rode lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en wrijf deze in met de helft van het limoenssap en het zout en laat dit 30 minuten intrekken. Snijd de vis daarna in moten. Snijd de sjalotjes in dunne plakjes en rasp de laos. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan olie en bak de vis bruin en gaar en zet apart. Verhit 3 eetl van de gebruikte olie en fruit de sjalotjes en de laos voor 3 minuten. Voeg dan de bumbu toe en bak het geheel 5 minuten. Dan de tomaten toevoegen en bak deze zacht. Meng de rest van het limoensap erdoor en de gebakken vis en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.