Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Uilulia - gebakken vis met rode saus uit Gorontalo

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Uilulia
gebakken vis met rode saus uit Gorontalo

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr ikan bandeng/melkvis, anders zalm of snapper
1 limoen, sap
3 sjalotjes
2 tomaten
1 cm lengkuas/laos
1 theel zout
olie

Haluskan:
bumbu:
3 teentjes knoflook
1 cm lengkuas/laos
7 rode lomboks

Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en wrijf deze in met de helft van het limoenssap en het zout en laat dit 30 minuten intrekken. Snijd de vis daarna in moten. Snijd de sjalotjes in dunne plakjes en rasp de laos. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan olie en bak de vis bruin en gaar en zet apart. Verhit 3 eetl van de gebruikte olie en fruit de sjalotjes en de laos voor 3 minuten. Voeg dan de bumbu toe en bak het geheel 5 minuten. Dan de tomaten toevoegen en bak deze zacht. Meng de rest van het limoensap erdoor en de gebakken vis en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 146 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42248443