gebakken vis met rode saus uit Gorontalo
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr ikan bandeng/melkvis, anders zalm of snapper
1 limoen, sap
3 sjalotjes
2 tomaten
1 cm lengkuas/laos
1 theel zout
olie
Haluskan:
bumbu:
3 teentjes knoflook
1 cm lengkuas/laos
7 rode lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en wrijf deze in met de helft van het limoenssap en het zout en laat dit 30 minuten intrekken. Snijd de vis daarna in moten. Snijd de sjalotjes in dunne plakjes en rasp de laos. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan olie en bak de vis bruin en gaar en zet apart. Verhit 3 eetl van de gebruikte olie en fruit de sjalotjes en de laos voor 3 minuten. Voeg dan de bumbu toe en bak het geheel 5 minuten. Dan de tomaten toevoegen en bak deze zacht. Meng de rest van het limoensap erdoor en de gebakken vis en serveer.