Uilulia
gebakken vis met rode saus uit Gorontalo
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr ikan bandeng/melkvis, anders zalm of snapper
1 limoen, sap
3 sjalotjes
2 tomaten
1 cm lengkuas/laos
1 theel zout
olie
Haluskan:
bumbu:
3 teentjes knoflook
1 cm lengkuas/laos
7 rode lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en wrijf deze in met de helft van het limoenssap en het zout en laat dit 30 minuten intrekken. Snijd de vis daarna in moten. Snijd de sjalotjes in dunne plakjes en rasp de laos. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan olie en bak de vis bruin en gaar en zet apart. Verhit 3 eetl van de gebruikte olie en fruit de sjalotjes en de laos voor 3 minuten. Voeg dan de bumbu toe en bak het geheel 5 minuten. Dan de tomaten toevoegen en bak deze zacht. Meng de rest van het limoensap erdoor en de gebakken vis en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- 烧鸡 - geroosterde kip
- See Yao Gai - 豉油鸡 in sojasaus gestoofde kip
- Yan Su Ji - gefrituurde kip met basilicum en kruiden
- Roti Jala - crepes
- Terik daging - gestoofd rundvlees in kokosmelk
- Kip met zwarte peper - 黑椒鸡丁
- Ayam Kecap Masak Pedas - gebakken kip in een pittige zoete saus
- Rendang Itik - rendang van eend
- Ayam Cincane 3 - kip met groene tomaten
- Kekian - Peranakan garnalen en kip cake
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...