Recente reacties

@frankis vijfkruiden poeder, iedereen heeft een eigen versie
bumbu ngohiong staat niet beschreven hier en zoekopdracht op kokkie belanda levert niets op
Pietje Bel 26 days ago
Veel toegepast is het afdekken van de aardappelpuree met een dun laagje paneermeel met daar bovenop wat klontjes boter. De laatste minuten onder de grill zorgen voor een aantrekkelijk krokant korstje.
kokkieblanda 1 months ago Ambyachi Kadi - mango kip curry
@mimija, is de marinade die meegaat met de kip
hallo,
moet de santen tegelijk met kip in de wok voor het aan braden,
Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Write a comment
Mi goreng Aceh
gebakken mie uit Atjeh

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr gekookte mie
1 kipfilet, gekookt en uitgeplozen
5 teentjes knoflook
3 sjalotjes
1 tomaat
50 gr tauge
75 gr kool
1 eetl kecap manis
1 theel zout
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
1/2 theel azijn
50 ml kippenbouillon (zie recept)
1 prei
3 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks
2 cm kunyit
1 kardamon
1 theel jinten
 
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de knoflook, de sjalotjes, de tomaat en de kool fijn en de prei in dunne rin gen.
Verhit in een wok de olie en fruit de bumbu met de knoflook en de sjalotjes voor 3 minuten. Voeg dan de tomaat, de tauge en de kool toe en bak dit vrijwel gaar. Dan de mie, de kip, de kecap, het zout, de peper, de palmsuiker en de azijn toe. Vervolgens de bouillon toevoegen en alles zachtjes gaar stoven. Dan de prei erdoor scheppen.
Serveer met acar mentimun en emping
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 92 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Artikelen bekeken hits 42577530