Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Mi goreng Aceh - gebakken mie uit Atjeh

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Mi goreng Aceh
gebakken mie uit Atjeh

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr gekookte mie
1 kipfilet, gekookt en uitgeplozen
5 teentjes knoflook
3 sjalotjes
1 tomaat
50 gr tauge
75 gr kool
1 eetl kecap manis
1 theel zout
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
1/2 theel azijn
50 ml kippenbouillon (zie recept)
1 prei
3 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks
2 cm kunyit
1 kardamon
1 theel jinten
 
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de knoflook, de sjalotjes, de tomaat en de kool fijn en de prei in dunne rin gen.
Verhit in een wok de olie en fruit de bumbu met de knoflook en de sjalotjes voor 3 minuten. Voeg dan de tomaat, de tauge en de kool toe en bak dit vrijwel gaar. Dan de mie, de kip, de kecap, het zout, de peper, de palmsuiker en de azijn toe. Vervolgens de bouillon toevoegen en alles zachtjes gaar stoven. Dan de prei erdoor scheppen.
Serveer met acar mentimun en emping
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 116 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42091530