zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Daun labu jagung manis - pompoen blad met suikermais
- Sambal goreng Ati
- Ayam Masak Hijau (Banjarmasin) - gestoofde kip in groene saus
- Kangkung Taoco Telur Puyuh - gekruide kangkung met kwarteleitjes
- Lengua Estofado - stoofpotje van rundvlees met olijven
- Yum Ta Kai - pikante salade van vlees en garnalen met citroengras
- Sayur Ulih - gemengde groenten in pittige saus (uit Bali)
- Sambal goreng hati dan ampela ayam - Sambal goreng van kip
- Nilaga - runderstoofpotje met groenten
- Sayur Bening Sawi - gestoofde kool met gehaktballetjes
Pindasaus 7


Pindasaus 7
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
100 gr gebakken pinda's
100 ml water
50 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 sjalotten
2 teentje knoflook
3 rode lomboks
3 jeruk purutblaadjes
1 theel trassi bakar
1 theel gula jawa (palmsuiker)
1 theel asem
1 theel zout
1 eetl ketjap manis
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten, de knoflook en de rawits fijn en kneus deze samen met de jeruk purutblaadjes. Wrijf of maal de pinda’s fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan het water en los de pinda’s hierin op samen met de kokosmelk. Voeg de overige ingrediënten eraan toe en laat het geheel nog zachtjes 3 minuten sudderen.
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
100 gr gebakken pinda's
100 ml water
50 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 sjalotten
2 teentje knoflook
3 rode lomboks
3 jeruk purutblaadjes
1 theel trassi bakar
1 theel gula jawa (palmsuiker)
1 theel asem
1 theel zout
1 eetl ketjap manis
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten, de knoflook en de rawits fijn en kneus deze samen met de jeruk purutblaadjes. Wrijf of maal de pinda’s fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan het water en los de pinda’s hierin op samen met de kokosmelk. Voeg de overige ingrediënten eraan toe en laat het geheel nog zachtjes 3 minuten sudderen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.