1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

recente reacties

susanne
moet daar niet iets van nats bij
Pancong - kokoscake in Joomla Article
Chantal
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet s...
Sophie
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat ...
Nachita Wolff Schoemaker
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Da...
Mevr. J.A. Kalff
Verkoopt u ook melkvis, zo niet waar kan ik het kopen?

@ bijvoorbeeld bij schmidtzeevis maar kan ...

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Soto Ayam Ambengan
Kippensoep uit Surabaya

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2500 ml water
5 sereh/citroengras
10 jeruk purut blaadjes
2 eetl zout
1 eetl palmsuiker
100 gr soun
100 gr kool
6 eieren, hardgekookt
2 eetl olie
water

Haluskan:
bumbu:
13 sjalotjes
9 teentjes knoflook
6 kemiri noten
5 cm kunyit
3 cm jahe

Koya:
krupuk poeder:
20 gr krupuk udang
1 eetl knoflook, gefrituurd
1/4 theel zout

Taburan:
garnering:
sambal rebus (zie recept)
2 lente-uitjes
bosje selderij
limoen partjes

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 4 stukken. Verhit in een pan het water samen met de kip de sereh en de jeruk purut en breng aan de kook. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten en voeg dit samen met het zout en de palmsuiker toe aan de kip. Kook de kip verder gaar. Schep de kip uit de pan en pluk het vlees en zet apart.
Snijd de kool in dunne reepjes. Verhit in een pan water en blancheer de kool en zet apart. Herhaal dit met de soun. Snijd de lente-ui in kleine stukjes evenals de selderij. Maal de ingrediënten voor de koya fijn.
Leg in een soepkom wat soun, kool, vlees en ei en giet daarop de soep en strooi de koya erover. Garneer het verder met de lente-ui en de selderij en serveer er de sambal en de limoen erbij.

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 250 Character restriction
Your text should be in between 10-250 characters
  • No comments found

who is online

We hebben 243 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35414314