Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 13 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 1 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Write a comment
Soto Ayam Ambengan - Kippensoep uit Surabaya

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Soto Ayam Ambengan
Kippensoep uit Surabaya

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2500 ml water
5 sereh/citroengras
10 jeruk purut blaadjes
2 eetl zout
1 eetl palmsuiker
100 gr soun
100 gr kool
6 eieren, hardgekookt
2 eetl olie
water

Haluskan:
bumbu:
13 sjalotjes
9 teentjes knoflook
6 kemiri noten
5 cm kunyit
3 cm jahe

Koya:
krupuk poeder:
20 gr krupuk udang
1 eetl knoflook, gefrituurd
1/4 theel zout

Taburan:
garnering:
sambal rebus (zie recept)
2 lente-uitjes
bosje selderij
limoen partjes

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 4 stukken. Verhit in een pan het water samen met de kip de sereh en de jeruk purut en breng aan de kook. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten en voeg dit samen met het zout en de palmsuiker toe aan de kip. Kook de kip verder gaar. Schep de kip uit de pan en pluk het vlees en zet apart.
Snijd de kool in dunne reepjes. Verhit in een pan water en blancheer de kool en zet apart. Herhaal dit met de soun. Snijd de lente-ui in kleine stukjes evenals de selderij. Maal de ingrediënten voor de koya fijn.
Leg in een soepkom wat soun, kool, vlees en ei en giet daarop de soep en strooi de koya erover. Garneer het verder met de lente-ui en de selderij en serveer er de sambal en de limoen erbij.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 139 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41435979