1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Nick 1 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Connie 2 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
@Rongewoon in de oven kan ook hoor, maar een houtskoolvuurtje is lekkerder
Erg lekker recept zeker de moeite waard , ik sjoemel wel een beetje want een houtvuurtje in mijn keuken gaat wat ver
Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 4 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Soto Ayam Ambengan
Kippensoep uit Surabaya

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2500 ml water
5 sereh/citroengras
10 jeruk purut blaadjes
2 eetl zout
1 eetl palmsuiker
100 gr soun
100 gr kool
6 eieren, hardgekookt
2 eetl olie
water

Haluskan:
bumbu:
13 sjalotjes
9 teentjes knoflook
6 kemiri noten
5 cm kunyit
3 cm jahe

Koya:
krupuk poeder:
20 gr krupuk udang
1 eetl knoflook, gefrituurd
1/4 theel zout

Taburan:
garnering:
sambal rebus (zie recept)
2 lente-uitjes
bosje selderij
limoen partjes

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 4 stukken. Verhit in een pan het water samen met de kip de sereh en de jeruk purut en breng aan de kook. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten en voeg dit samen met het zout en de palmsuiker toe aan de kip. Kook de kip verder gaar. Schep de kip uit de pan en pluk het vlees en zet apart.
Snijd de kool in dunne reepjes. Verhit in een pan water en blancheer de kool en zet apart. Herhaal dit met de soun. Snijd de lente-ui in kleine stukjes evenals de selderij. Maal de ingrediënten voor de koya fijn.
Leg in een soepkom wat soun, kool, vlees en ei en giet daarop de soep en strooi de koya erover. Garneer het verder met de lente-ui en de selderij en serveer er de sambal en de limoen erbij.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 100 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36087190