banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 5 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Soto Ayam Ambengan - Kippensoep uit Surabaya

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Soto Ayam Ambengan
Kippensoep uit Surabaya

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2500 ml water
5 sereh/citroengras
10 jeruk purut blaadjes
2 eetl zout
1 eetl palmsuiker
100 gr soun
100 gr kool
6 eieren, hardgekookt
2 eetl olie
water

Haluskan:
bumbu:
13 sjalotjes
9 teentjes knoflook
6 kemiri noten
5 cm kunyit
3 cm jahe

Koya:
krupuk poeder:
20 gr krupuk udang
1 eetl knoflook, gefrituurd
1/4 theel zout

Taburan:
garnering:
sambal rebus (zie recept)
2 lente-uitjes
bosje selderij
limoen partjes

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 4 stukken. Verhit in een pan het water samen met de kip de sereh en de jeruk purut en breng aan de kook. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten en voeg dit samen met het zout en de palmsuiker toe aan de kip. Kook de kip verder gaar. Schep de kip uit de pan en pluk het vlees en zet apart.
Snijd de kool in dunne reepjes. Verhit in een pan water en blancheer de kool en zet apart. Herhaal dit met de soun. Snijd de lente-ui in kleine stukjes evenals de selderij. Maal de ingrediënten voor de koya fijn.
Leg in een soepkom wat soun, kool, vlees en ei en giet daarop de soep en strooi de koya erover. Garneer het verder met de lente-ui en de selderij en serveer er de sambal en de limoen erbij.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 107 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39079861