logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Soto Ayam Cilacap
heldere kippensoep uit Cilacap

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2500 ml water
5 theel zout
4 theel palmsuiker
6 jeruk purut blaadjes
3 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
1/2 theel peper
11 teentjes knoflook
3 cm kunyit
 
Sambal:
10 rode rawit
7 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
150 ml water
 
Taburan:
garnering:
75 soun, geweekt
150 gr kool
75 gr tauge
2 lenteuitjes
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Snijd de kool in dunne reepjes en de lenteui in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan 1 eetl olie en fruit de bumbu met de jeruk purut voor 2 minuten. Voeg de kip toe en bak deze totdat het van kleur verandert. Voeg dan het water, het zout en de palmsuiker toe en stoof de kip gaar. Verhit in een pan 2 eetl olie en bak de kip en pluis de kip daarna uit elkaar.
Leg wat van de soun, de kool, de tauge, de lenteui en de kip in een kom en schenk de bouillon erover en serveer het met de sambal
 
sambal:
Wrijf of maal de rawits, de sjalotjes en de knoflook fijn tot een pasta. Meng hierdoor het zout, de palmsuiker en het water en breng het kort aan de kook.

Add comment

Submit

who is online

We have 126 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397951