1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Nick 1 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Connie 2 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
@Rongewoon in de oven kan ook hoor, maar een houtskoolvuurtje is lekkerder
Erg lekker recept zeker de moeite waard , ik sjoemel wel een beetje want een houtvuurtje in mijn keuken gaat wat ver
Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 5 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Soto Ayam Cilacap
heldere kippensoep uit Cilacap

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2500 ml water
5 theel zout
4 theel palmsuiker
6 jeruk purut blaadjes
3 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
1/2 theel peper
11 teentjes knoflook
3 cm kunyit
 
Sambal:
10 rode rawit
7 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
150 ml water
 
Taburan:
garnering:
75 soun, geweekt
150 gr kool
75 gr tauge
2 lenteuitjes
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Snijd de kool in dunne reepjes en de lenteui in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan 1 eetl olie en fruit de bumbu met de jeruk purut voor 2 minuten. Voeg de kip toe en bak deze totdat het van kleur verandert. Voeg dan het water, het zout en de palmsuiker toe en stoof de kip gaar. Verhit in een pan 2 eetl olie en bak de kip en pluis de kip daarna uit elkaar.
Leg wat van de soun, de kool, de tauge, de lenteui en de kip in een kom en schenk de bouillon erover en serveer het met de sambal
 
sambal:
Wrijf of maal de rawits, de sjalotjes en de knoflook fijn tot een pasta. Meng hierdoor het zout, de palmsuiker en het water en breng het kort aan de kook.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 113 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36097113