banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 14 days ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 25 days ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Soto Ayam Cilacap
heldere kippensoep uit Cilacap

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2500 ml water
5 theel zout
4 theel palmsuiker
6 jeruk purut blaadjes
3 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
1/2 theel peper
11 teentjes knoflook
3 cm kunyit
 
Sambal:
10 rode rawit
7 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
150 ml water
 
Taburan:
garnering:
75 soun, geweekt
150 gr kool
75 gr tauge
2 lenteuitjes
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Snijd de kool in dunne reepjes en de lenteui in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan 1 eetl olie en fruit de bumbu met de jeruk purut voor 2 minuten. Voeg de kip toe en bak deze totdat het van kleur verandert. Voeg dan het water, het zout en de palmsuiker toe en stoof de kip gaar. Verhit in een pan 2 eetl olie en bak de kip en pluis de kip daarna uit elkaar.
Leg wat van de soun, de kool, de tauge, de lenteui en de kip in een kom en schenk de bouillon erover en serveer het met de sambal
 
sambal:
Wrijf of maal de rawits, de sjalotjes en de knoflook fijn tot een pasta. Meng hierdoor het zout, de palmsuiker en het water en breng het kort aan de kook.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 109 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36491468