banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 24 days ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 10 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
Icon Write a comment
Soto Ayam Cilacap - heldere kippensoep uit Cilacap

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Soto Ayam Cilacap
heldere kippensoep uit Cilacap

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2500 ml water
5 theel zout
4 theel palmsuiker
6 jeruk purut blaadjes
3 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
1/2 theel peper
11 teentjes knoflook
3 cm kunyit
 
Sambal:
10 rode rawit
7 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
150 ml water
 
Taburan:
garnering:
75 soun, geweekt
150 gr kool
75 gr tauge
2 lenteuitjes
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Snijd de kool in dunne reepjes en de lenteui in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan 1 eetl olie en fruit de bumbu met de jeruk purut voor 2 minuten. Voeg de kip toe en bak deze totdat het van kleur verandert. Voeg dan het water, het zout en de palmsuiker toe en stoof de kip gaar. Verhit in een pan 2 eetl olie en bak de kip en pluis de kip daarna uit elkaar.
Leg wat van de soun, de kool, de tauge, de lenteui en de kip in een kom en schenk de bouillon erover en serveer het met de sambal
 
sambal:
Wrijf of maal de rawits, de sjalotjes en de knoflook fijn tot een pasta. Meng hierdoor het zout, de palmsuiker en het water en breng het kort aan de kook.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 255 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39633747