Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Soto Ayam Cilacap - heldere kippensoep uit Cilacap

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Soto Ayam Cilacap
heldere kippensoep uit Cilacap

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2500 ml water
5 theel zout
4 theel palmsuiker
6 jeruk purut blaadjes
3 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
1/2 theel peper
11 teentjes knoflook
3 cm kunyit
 
Sambal:
10 rode rawit
7 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
150 ml water
 
Taburan:
garnering:
75 soun, geweekt
150 gr kool
75 gr tauge
2 lenteuitjes
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Snijd de kool in dunne reepjes en de lenteui in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan 1 eetl olie en fruit de bumbu met de jeruk purut voor 2 minuten. Voeg de kip toe en bak deze totdat het van kleur verandert. Voeg dan het water, het zout en de palmsuiker toe en stoof de kip gaar. Verhit in een pan 2 eetl olie en bak de kip en pluis de kip daarna uit elkaar.
Leg wat van de soun, de kool, de tauge, de lenteui en de kip in een kom en schenk de bouillon erover en serveer het met de sambal
 
sambal:
Wrijf of maal de rawits, de sjalotjes en de knoflook fijn tot een pasta. Meng hierdoor het zout, de palmsuiker en het water en breng het kort aan de kook.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 311 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41030620