Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
Soto Ayam Gurih - hartige kippensoep

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Soto Ayam Gurih
hartige kippensoep

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
5 serehstengels
10 jeruk purut blaadjes
2 theel zout
1 theel palmsuiker
2500 ml water
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
11 sjalotjes
9 teentjes knoflook
8 kemiri noten
5 cm kunyit
2 cm jahe
 
Taburan:
garnering:
3 eieren, gekookt
150 gr kool
2 takjes selderij
1 bosuitjes
50 gr soen, geweekt
sambal cabai rawit
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water, voeg de kip toe en breng aan de kook. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de sereh en de jeruk purut voor 5 minuten en voeg dit toe aan de kip. Voeg het zout en de palmsuiker toe en kook het geheel gaar. Schep de kip uit de pan en bak deze kort krokant en versnipper de kip.
Snijd de kool, de selderij en het bosuitje fijn en de eieren in partjes. Serveer de soep met de kip, de eieren, de kool, de selderij, het bosuitje, de soen en de sambal naar smaak.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 373 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42436736