Cumi cabe serpih
pittig gebakken inktvis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr intkvis
2 eetl olie
4 teentjes knoflook
1 cm jahe
1 lenteui
Haluskan:
bumbu:
3 eetl chili olie
1 eetl palmsuiker
1/2 eetl sesamolie
1 eetl kecap manis
1 1/2 theel Szechuan peper
1 1/2 eetl gedroogde gehakte lombok
Taburan:
garnering:
2 eetl koriander blaadjes, gehakt
1 eetl sesamzaad, geroosterd
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de inktvis in stukjes. Snij de knoflook fijn, rasp de jahe en snijd de lenteui in dunne reepjes. Meng de ingrediënten voor de bumbu door elkaar. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de intvis gaar en schep deze uit de pan. Voeg de knoflook, de jahe en de lenteui toe en bak dit voor 2 minuten. Dan de intvis en de bumbu toevoegen en bak dit voor 1 minuut. Strooi de koriander en de sesamzaad erover en serveer.