Cumi Balado dengan Paprika
gestoofde inktvis in saus
Baha-bahan:
ingrediënten:
750 gr. inktvis
15 kemangi blaadjes
2 salam blad
1 serehstengel
1 paprika
7 peteh bonen
100 ml kippenbouillon (zie recept)
1 limoen
1 theel zout
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
4 teentjes knoflook
7 rode lomboks
10 rode rawits
5 kemiri noten
3 cm jahe
1 cm laos
1/2 theel kencur
2 theel kunyit
Cara membuat:
bereiding:
Besprenkel de inktvis met het sap van de limoen en het zout en laat dit 15 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de paprika in dunne reepjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten samen met de sereh en de salam. Voeg dan de paprika en de peteh toe en bak dit voor een paar minuten. Voeg dan de inktvis en de bouillon toe en laat dit zachtjes sudderen. Voeg dan de kemangi toe en laat het verder sudderen totdat alles gaar is geworden.