logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Cumi Balado dengan Paprika
gestoofde inktvis in saus

Baha-bahan:
ingrediënten:
750 gr. inktvis
15 kemangi blaadjes
2 salam blad
1 serehstengel
1 paprika
7 peteh bonen
100 ml kippenbouillon (zie recept)
1 limoen
1 theel zout
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
4 teentjes knoflook
7 rode lomboks
10 rode rawits
5 kemiri noten
3 cm jahe
1 cm laos
1/2 theel kencur
2 theel kunyit
 
Cara membuat:
bereiding:
Besprenkel de inktvis met het sap van de limoen en het zout en laat dit 15 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de paprika in dunne reepjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten samen met de sereh en de salam. Voeg dan de paprika en de peteh toe en bak dit voor een paar minuten. Voeg dan de inktvis en de bouillon toe en laat dit zachtjes sudderen. Voeg dan de kemangi toe en laat het verder sudderen totdat alles gaar is geworden.

Add comment

Submit

who is online

We have 94 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176169